EA Games på E3 2014: Anmeldelse

EA Games åpnet sin pressekonferanse med video fra utviklingen av Star Wars Battlefront (3), noe som satte forventningene til undertegnede i taket da det ble annonsert i fjor. Videoen viste ikke mye annet enn litt in-game engine footage, som viste at spillet er veldig tidlig i produksjon og langt fra ferdig, men det var fint å få en liten oppdatering på det. Det kom veldig brått på, og teaset oss litt ekstra med å fortelle at vi får se mer i 2015. Grr.

 

 

Nobody expects the dragon inquisition!

Etter at en penkledd Andrew Wilson ønsket velkommen, gikk det rett over til veldig pen, fargerik og velkomponert footage av Dragon Age: Inquisition, nydelig akkompagniert av en dame som spillte cello live på scenen til bakgrunnsmusikken. Endelig fikk vi se noen bilder fra combatsystemet, der 4 karer slåss mot en drage. Tactical camera systemet som er velkjent fra Dragon Age serien viste seg å fortsatt være med. Det var nok mange i publikum og i verden over som fikk sin mass erect når de viste frem work in progress av et nytt Mass Effect spill. De hadde ikke mye å vise annet enn litt in-engine footage, men klarte å skape engasjement blandt publikum, til noe som virkelig var lovende. De lovte at dette spillet skulle fortelle en helt ny historie med nye karakterer, og nevnte ingenting om Shepard. Altså dette vil ikke være en prequel, men noe helt nytt innenfor universet. Woo!

Etter dette, startet de å vise Sims 4 noe en ung kvinne på første rad i salen klarte å uttrykke sin glede for, gjennom å gjøre alle i hele L.A døve. Hun skal ha creds for engasjementet. Sims 4 traileren viste stort sett Sims som vi kjenner det. Det er ikke store forandringer, annet enn at simmene har nå mer personlighet enn før, og kan holde sterke følelser, samt også holde ting i mot andre simmer. Det er det samme spillet, med bedre grafisk motor, og de samme mekanikkene, bare med mer personlighet, altså.

Battlefield: Hardline virker også veldig lovende, med sitt fartsfyllte gameplay og sin brilliante Battlefield logikk. Spillet handler om politi vs kriminelle, noe vi ikke ofte ser i spill lenger, av en eller annen grunn. Spillet er et klassisk «cops ‘n crooks» scenario, men er i utgangspunktet det samme battlefield vi kjenner fra før av. De annonserte også at betaen åpner etter konferansen! Hurra! Mirror’s Edge Hadde også en kjapp liten appearance på konferansen. Det var ikke mye å hente, annet enn at de har pusset opp karaktermodellene, mekanikkene i spillet, de grafiske elementene og at de vil prøve å få frem så mye følelser som overhodet mulig i det nye Mirrors edge spillet. Vi kan ikke gjøre annet enn å vente!

Dragon_age_3_1
Bring on de dræggøns!

 

Sports, Sports, Sports!

Ikke mye nytt på denne fronten. Stort sett bare ting vi forventer, pluss litt footage fra det kommende UFC spillet. Spillene som ble vist frem er som følge: UFC NHL 15 Madden 25 Fifa 15 PGA Tour 15 Ut av disse kan ikke jeg prate nevneverdig om noe annet enn PGA Tour 15. Golfspill pleier alltid å være lignende golf, men utifra den traileren vi så inneholder det golfballer som brenner, krigsskip og virker som golf på LSD i bunn og grunn. Awesome.

Gameplay fra UFC!

Personlige favoritter:

 

  • Star Wars Battlefront kommer så utrolig tøft ut, utifra det lille vi så og kan bli ett av mine favoritt Star Wars spill noensinne.
  • Dragon Age: Inquisition skriker bare at jeg skal spille det. Drager? Drager. Yo.
  • Battlefield Hard-on JEG MENER Battlefield Hardline ser utrolig kult ut, og virker som om det kan bli et fint lite avbrekk fra den normale skytesjangeren.
  • Det kommende Criterion spillet, som virker som en syk versjon av Burnout med forskjellige kjøretøy!

Ellers har jeg ikke stort mer å si om EA sin konferanse. De kom, de gjorde sin jobb og de forsvant. De gjorde ingen innsats for å holde folk interessert, og kjørte på med alle de gode tingene først. Antageligvis var de klar over at resten av konferansen kom til å bli treig, så de startet med det beste. Ikke egentlig imponert, men de gjorde et forsøk. Kudos for et par kule ting, som Mass Effect, Star Wars og Dragon Age, men ellers veldig typisk EA. Vi vet liksom hva vi får, og det kan vi egentlig ikke dømme de for. Problemet er at de vet at vi forventer det, noe de sa selv under hele presentasjonen.