Microsoft på E3 2014: Anmeldelse

Til å begynne med virker dette veldig kjent. Den nye Xbox-sjefen, Phil Spencer, entret en scene med grønne flomlys og gigantiske Xbox-logoer over alt. Tradisjonen tro åpnet Microsoft med klipp fra det nyeste Call of Duty-spillet, Advanced Warfare, men det var nesten det eneste som fulgte tradisjonen. Microsoft gjorde alt de kunne for å motarbeide “bro-gamer” stereotypien de ofte får stemplet på seg og serverte en kavalkade av varierte og fargerike spill. La oss se på høydepunktene.

Microsoft: Plikten kaller

Call of Duty ser skarpt ut. Veldig skarpt. Dette er faktisk det første COD siden 2007 som ikke ser ut som Call of Duty 4: Modern Warfare. Fokuset er på fremtidsvåpen. Konflikt med roboter. Urban krigføring med større skala enn før. Har serien endelig beveget seg litt vekk i fra korridor-skyting eller er det kun en illusjon? Vi får se i høst!

Microsofts mest gjenkjennelige spill-merkevare, Halo, kommer på Xbox One med et gigantisk brak. Halo 1, 2, 3 og 4 kommer alle på den nye konsollen i høst, visuelt oppdatert (spesielt Halo 2 har fått en enorm ansiktsløftning og til Halo 1 vil de sannsynligvis bruke samme kode som Halo 1 Anniversary på Xbox 360). Det som nok vil glede mange er at også multiplayeren til alle disse spillene vil følge med. Over 100 multiplayer-kart tror jeg de sa. Helt vanvittig.

Halo- The Master Chief Collection Strengthens Halo 2 Anniversary Rumor
Gi det til meg intravenøst, rett i årene.

Og Kan Forza Horizon 2 vaske vekk den litt ubehagelige smaken etter det DLC-tunge, overhypede Forza 5? Vi får se.

Så mange farger!

Er det noe som virkelig oppsummerer Microsofts sin presse-event på E3 i 2014 så er det ordet “farger.” Her var det en så vanvittig variasjon av fargerike spill, og det på løpende bånd, at det tok pusten fra oss. Fra Evolve, til Insomniacs eksklusive Sunset Overdrive, til Dragon Age Inquisition – til neon-dynkede Crackdown: dette var andre boller enn bare brune skytespill. Det var en fryd å se.

Asssassin’s Creed Unity foregår under den franske revolusjon – en historisk setting jeg betrakter som perfekt for serien. Men kanskje ennå mer interessant er det at kampanjen tilsynelatende støtter 4-spillers COOP. 1700-tallets Paris er fremstilt særdeles vakkert, men også brutalt. Noe sier meg at flere hoder vil rulle enn det hodet vi så på slutten av denne demonstrasjonen. Giljotinen vil regne ned!

news_sunset_overdrive_video_gameplay
Sunset Overdrive kan bli en killer app på Xbox One

Capcoms bidrag var det ultra-sprø DLC(?) innholdet til Dead Rising 3, Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition DX Plus Alpha der du kan spille som en rekke Capcom-figurer i Dead Rising – og det virker som du kan benytte signatur-moves fra f.eks Street Fighter-figurene. Det så helt bananas ut, nesten for mye til å gjøre en vurdering av hvordan det så ut her og nå. Men morsomt at Capcom har selvironi mht. titlene sine. To veldig spennende indie-plattformere ble også vist frem: Ori and the Blind Forest, og INSIDE fra Limbo-skaperne. Jeg undres på om sistnevnte er et såkalt Metroidvania? Førstnevnte får meg garantert til å grine, det virka som det var spesifikt designa for å trekke i “the feels” som jeg tror de kaller det på reddit.

tomb
Tomb? Raided.  Rise of the Tomb Raider er oppfølgeren til vårt favorittspill fra 2013.

Personlige favoritter:

 

  • The Witcher 3 ser ut som The Witcher 2, bare penere, skarpere og med enda litt mer hardtslående combat. Vanvittig flotte miljøer.
  • Rise of the Tomb Raider.  Oppfølgeren til vår favorittspill fra 2013? Sign me up.
  • Sunset Overdrive. Attituden til Jet Set Radio har visst kommet tilbake og jeg digger det. Og for noen bymiljøer!
  • Crackdown: Det er motherfuckings Crackdown. Men de burde kalt det Crackdown 3. Mer neonlys i den traileren enn hele Blade Runner-filmen tilsammen. Og fortellerstemmen er tilbake!
  • Halo: Master Chief Collection: Bare gi det til meg intravenøst nå, takk. Rett i årene. Og når vi i tillegg vet at alt er låst opp fra start og du kan eksperimentere som du vil med kapitler, skulls og andre ting? For ei pakke!