Topp 5 Playstation 1-spill

Yo!  Den første Playstation er godt og vel 16 år gammel, tro det eller ei. Vi har laget en liste over det vi mener er de 5 beste spillene til konsollen. Med en så gigantisk katalog var det ganske vanskelig! Du kjenner sikkert igjen noen av dem men forhåpentligvis klarer vi å overraske deg også!  Hør Episode 46 av Rad Crew uken som kommer for å høre oss snakke mer om disse kandidatene!   Legg også igjen kommentar under hvis det er spill du savner, eller spill som du mener ikke burde være på listen!

5. Final Fantasy VII

Bare en av de crazy bossene du møter i Squaresofts magnum opus Final Fantasy VII.

Rollespillet som forandret hele spillindustrien. Etter at Square brøt med Nintendo bl.a. pga deres valg av cartridges da Square følte de trengte mer lagringsplass laget de Final Fantasy VII til Sonys nye vidunderkonsoll. Final Fantasy VII har legendariske rollefigurer, fantastisk musikk og det er en god grunn til at alle ønsker seg remakes av dette spillet.

4. Wild Arms

Rollefigurene i Wild Arms er litt nusselige!

Wild Arms er et japansk rollespill utviklet av Media.Vision i 1996, og har et legendarisk soundtrack inspirert av Western-filmer, godt utviklede rollefigurer og en solid story. Wild Arms gjorde det før Final Fantasy VII gjorde det.

3. Resident Evil 2

Claire Redfield: TERMINATOR

Resident Evil 2 dropper corny FMV-sekvenser og spøkelseshus-settingen til fordel for en mer urban en – bl.a. Raccoon Police Department. Du kan velge mellom å spille som Leon Kennedy og Claire Redfield (som forøvrig leter etter Chris fra RE1). Spillet har bra puzzle-design, sterkt forbedret grafikk og minst like skummelt, mye takket være «the licker», et firbent monster som kryper på veggene og bruker tungen sin til å fange deg. Mange mener ennå at dette er det beste Resident Evil-spillet.

2. Metal Gear Solid

Hey buddy!

Hideo Kojimas mesterverk beviste at man kunne lage et spill som var like eksplosiv, like spennende og like fengslende som en actionthriller – en tanke som faktisk var ganske revolusjonerende i 1998.  Som supersoldaten Solid Snake må du infiltrere en militærbase i Alaska og stoppe din egen klone, Liquid Snake, fra å starte et atombombe-armageddon med det topphemmelige våpenet Metal Gear – en vandrende tanks med atomkapasitet.   Eller noe sånt. Bare spill det.

1. Castlevania: Symphony of the Night

Symphony of the Nights eksplosive åpning. Vis Dracula hvem som er sjefen...IGJEN.

Castlevania-serien handlet alltid om å ta hovedpersonen gjennom lineære, spooky settinger som slott, skoger, huler osv.  I Castlevania: Symphony of the Night ble vi presentert med én gigantisk level: Draculas slott. Dette designvalget er tydelig inspirert av Super Metroid og funker passer som hånd i hanske for Castlevania-konseptet. I tillegg introduserte Konami et rollespillelement der du får XP, går opp levels og får bedre utstyr etter hvert. Slottet er så stort at det tar timevis å utforske, og da hjelper det godt at det audiovisuelle designet er så sinnsykt bra. Alt fra musikken, til character sprites, til arkiktektur, til bosskamper er viet like stor oppmerksomhet. Ingenting er overlatt til tilfeldigheter i dette mesterverket av et plattformspill. Og derfor mener vi det er det beste spillet til den originale Playstation. Legendarisk.