Topp 5 tegneserier til Valentine’s Day

Vi har atter en gang bevegd oss inn i midten (eller hjertet, om du vil) av februar, og Valentine’s Day er rett rundt hjørnet. Høytiden for romantikk, stevnemøter, kos, Hugh Grant-filmer og … tegneserier! Kanskje du planlegger å tilbringe 14. februar alene, eller gjerne vil gi din utkårede noe annet enn sjokolade (som bare gjør at vedkommende legger på seg og blir umulig å elske) i gave den dagen. Uansett, vi i Teikneseriehovudstaden have got you covered. Her er noen anbefalinger vi synes du burde sjekke ut til Valentine’s Day (eller når som helst ellers det måtte passe deg). Noen av dem er til og med tilgjengelige på Internett, så ikke glem å trykke på de vedlagte linkene!

5: Oh Joy Sex Toy, av Erika Moen

Skjermbilde 2015-02-13 kl. 19.52.42

Opprinnelig en nettegneserie som også finnes i bokform (men den er vanskelig å få tak i), så det store internett er definitivt stedet å lese denne tegneserien på. Oh Joy Sex Toy er tegnet av Erika Moen og er basert på hennes, og hennes venner (menn og kvinner) sine erfaringer med sexleketøy, fetisj, mensen og prevensjon (av ymse slag). Dialogen er morsom og lettlest og kan trygt leses sammen med venner, alene eller med din kjæreste … noe som passer bra til valentin. Du vil garantert finne noe du ikke har hørt om før, og kanskje du finner en anbefaling som du vil teste ut.
Bón appétit.

Klikk her for å lese serien!

4: Ranma 1/2, av Rumiko Takahashi

Skjermbilde 2015-02-13 kl. 19.51.07

Klassisk manga på klassisk oppskrift: tenåringsgutt trener kampsport, faller i forhekset dam og blir dermed til jente hver gang han får kaldt vann på seg (og til gutt igjen med varmt vann). Dermed er det klart for forviklinger på forviklinger på tradisjonelt rom-com-slapstick-kung-fu-kjønnsskifte-såpeopera-vis. Fort faller flere av det hurtig ekspanderende karaktergalleriet i nye forheksede dammer, og blir til pandaer og det som verre er. Med 38 samlebøker ble Rumiko Takahashi en av Japans rikeste kvinner, og hekter du din kjære er TV-en din til neste Valentine’s. Så lenge ingen forteller dem om tegnefilmene …

3: 90’s Love Song, av Tor Ærlig

Skjermbilde 2015-02-13 kl. 19.45.43

Den norske serieskaperen Tor Ærligs tegneserieroman om Joril og Knut, et par unge voksne som forelsker seg i hverandre tidlig på nittitallet. Boken følger dem gjennom opp- og nedturer på svært filmatisk vis, ispedd sunne doser humor og drama. Den er også proppfull av fascinerende, tidsriktige detaljer. Anbefales for alle som har et forhold til nititallet. Eller for deg som har vært ung, forelsket og frustrert. Eller bare for alle.

 

2: Our Toyota was fantastic, av Boulet

Skjermbilde 2015-02-13 kl. 19.37.23

Det er så mykje ein kan elska! Den franske teikneserieteiknaren Boulet frå Paris gir oss her ein Gif-teikneserie som er ein kjærleikserklering til lange bilturar frå barndommen. Den er kort og kanskje litt enkel, men svært vakker. Og veit du ikkje kva ein Gif-teikneserie er, så er jo ikkje dette ein dum fyrstegongsopplevelse.

Klikk her for å lese serien!

1: Blå er den varmeste fargen, av Julie Maroh

Skjermbilde 2015-02-13 kl. 19.39.25

Du har kanskje allerede sett den prisbelønte filmatiseringen med samme navn, men her er altså (den også prisbelønnede) tegneserien som startet det hele. Den ordinære tenåringen Clementine blir sammen med en kjekkas hun ikke helt klarer å gjengjelde følelsene for, noe som fører til at hun etterhvert blir nysgjerrig på Emma, en litt eldre og veldig kul jente. Dette leder blant annet til noen dampende scener som gjør at boken ikke anbefales for små barn, men for stort sett alle andre er det mye å relatere til i denne fortellingen, uansett hvilket kjønn man foretrekker å kose med.

Dette var våre fem forslag til Valentine’s-serier, men kanskje dere lesere kommer på noe vi har glemt? Del deres tegnede favorittromanser i kommentarfeltet, og ha en fortsatt god Valentine’s Day!