Sony på E3 2014: Anmeldelse

Først må jeg legge en liten disclaimer her;
Jeg kan ikke legge skjul på at jeg er en Sony fangirl og det vil helt klart påvirke min evne til å objektivt anmelde deres E3 konferanse.
(Og de som har fulgt godt med vet at jeg er litt over middles glad i Uncharted så det er ganske lett å se hvor dette går…)

Etter flotte presentasjoner fra Microsoft, EA og Ubisoft, fullspekket av spennende nyheter, måtte Sony virkelig slå til for å klare å runde av som en perfekt topp på E3-kransekaka.

Klarte de å levere?
Jeg mener absolutt.

Klokken 03:00 norsk tid var det tid for Sony. Jeg fant en velfungerende livestream, satte meg godt til rette og gjorde meg klar for at her, her blir det liv.

Jeg vurderer seriøst å kjøpe meg denne selv om jeg har en PS4 allerede, jeg er en sucker for spesialutgaver.

Showet ble sparket igang med en nydelig Destiny trailer og nyheter om eksklusivt content for PS4, blant annet Betaen som blir tilgjengelig først på PS4.
En hvit (Som om PS4en ikke kunne bli noe mer sexy!) PS4 konsoll ble også avduket, som vil bli released som en Destiny-bundle den 9. September.

Godsakene bare kom på løpende bånd.

Vi fikk se en litt grimmere side av The Order 1866 med varulver (?), tett etterfulgt av et tilsynelatende følelsesladd indiespill kalt Entwined fra noen av folkene bak Journey og ikke minst en DLC til Infamous Second Son hvor du spiller som Abigail «Fetch» Walker, jenta med neonkrefter. Til manges glede ble det også avduket et nytt Little Big Planet hvor vi ble introdusert til Sackboy’s nye (utrolig søte!!!) venner Toggle, Oddsock og min personlige favoritt Swoop. Little Big Planet 3 ser friskt og morsomt ut og står veldig tro mot den kjære LPB stilen vi kjenner og elsker.

From Software sitt nye prosjekt Bloodborne ble annonsert i en relativt grotesk trailer, men iblant alt blod og gørr ser det jammen meg ut til å være et snasent spill som kan virke som en slags spirituell oppfølger til Demon’s Souls. Vi hadde allerede fått Far Cry 4 servert hos Ubisoft, men Sony gav oss enda litt til. Blant annet fikk vi vite litt om co-op moduset hvor du selv kan invitere venner som ikke har spillet til å bli med på moroa. Innovativt!

Så, gjennom en relativt komisk trailer fikk vi vite at Dead Island 2 er på vei.

Etter en titt på litt mer Battlefield Hardline som vi allerede har sett på de tidligere konferansene kjører Sony på med masse moro;
En deal med Disney gjør at Disney Infinity 2.0 Marvel Heroes vil få eksklusivt innhold kun til Playstation, Magicka 2: Learn To Spell ble annonsert gjennom en utrolig morsom og kreativ trailer, en snasen sizzle-reel med masse indiespill som gjør sin konsolldebut på PS4 og noe helt fantastisk footage fra det utrolig lovende spillet No Man’s Sky.Vi fikk også se fantastisk footage fra Mortal Kombat X som ser sinnsykt bra ut. Fantastisk grafikk og helt crazy x-ray moves!
Og la oss ikke glemme annonseringen av en remastered utgave av det fantastiske GRIM FANDANGO!

Vill jubel i salen! Og med god grunn!

Etter en kavalkade med masser av herlige spillnyheter tok Sony seg en pust i bakken for å snakke litt om PS Vita, TV og cloudtjenesten Playstation Now. Dette var kanskje den delen av konferansen som vekte minst interesse hos mange, men det var likevel en god del kule ting som ble introdusert. Alt snakket om Playstation Now ble litt vemodig å høre på for oss her i Norge, i og med at tjenesten i første omgang blir lansert kun i USA og Canada. TV-biten ble rundet av med en annonsering av en ny TV-serie utgitt av Sony Television basert på tegneserien ‘Powers’. Kort og greit oppsummert kan man si at det er en slags CSI: Superhero Unit, kan bli artig!

Såpass langt ute i showet begynnte det å se ut som om ting var på vei mot slutten men rett før du trodde det var over kommer det kruttet som Sony har spart på og blåser deg vekk:
En ny trailer for Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, som i sann Metal Gear Solid ånd er veldig forvirrende men også sinnsykt rå og downright episk.
Vi fikk ENDELIG confirmed at GTA V kommer til new-gen og PC og en imponerende Arkham Knight trailer introduserte skurken Scarecrow på en veldig artig måte ved å få deg til å tro at det foregikk en teknisk feil under avspillingen.

«I’d like to leave you with one last title…»

My body is SO ready

Nå skal jeg unngå å bli veldig poetisk og skrive altfor mye om hvor mye dette momentet i konferansjen betydde for meg, men jeg lyver hvis jeg ikke sier at dette er det jeg gledet meg mest til med hele E3 i år.
Jeg må innrømme at gledestårene sprutet og det var mange følelser i sving idet Naughty Dog logoen dukket opp og vi endelig fikk se hvor strålende Uncharted vil se ut på PS4 og det ser helt sinnsykt ut.
Nathan Drake er kjekkere enn noengang i super PS4 kvalitet og vi kan bare begynne å drømme om hvilke fantastiske miljøer og scenarioer Naughty Dog vil kaste oss inn i.
Jeg kan kanskje komme tilbake til denne traileren og generell Uncharted 4 hype, for her kunne jeg skrevet mye.

All in all syntes jeg at Sony gjorde en strålende jobb med å presentere et bredt spekter av spill på tvers av flere sjangre, og selv om TV-praten kanskje kunne vært sløyfet ned littegrann så var det likevel spennende å høre litt om hvilken teknologi Sony rutter med for tiden.
Som PS4 eier gleder jeg meg stort til det kommende året, for det er mye godt å glede seg til her!

Personlige favoritter:

 • Little Big Planet 3.
  Alltid moro med de søte, artige spillene blant alle disse store franchisene.
 • Disney Infinity 2.0 Marvel Heroes.
  Jeg digger alt som har med Marvel å gjøre, og Disney Infinity var et artig spill. Så å kombinere de to vekker absolutt min interesse.
 • Infamous DLC.
  Fetch var en utrolig kul karakter som det var alt for lite av i hovedspillet, så det skal bli artig å kunne lære litt mer om henne i denne DLCen.
 • No Man’s Sky.
  Dette spillet ser bare utrolig fresht og deilig ut, jeg gleder meg villt til å utforske spennende, fargerike og fantastiske verdener.
 • Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.
  Jeg tror egentlig tilfellet her er det at jeg rett og slett bare gleder meg over traileren for det er en av de flotteste spilltrailerene jeg har sett.og sist men ikke minst… du gjetter det aldri:
 • Uncharted 4.
  Seriøst, å se den traileren gav meg så mange følelser. Uncharted serien er min desidert favoritt spillserie noensinne, og Naughty Dog sine spill er noe jeg har vokst opp med på samme linje som mange har vokst opp med Nintendo.
  Jeg har ingen tvil om at dette kommer til å bli et fantastisk nytt kapittel i Uncharted serien og jeg gleder meg mer enn du kan tenke deg.