Star Wars, nothin’ but Star Wars!

Star Wars-spill har vært populære helt siden den første filmen kom i 1977. I denne syvende episoden av Retro Crew tar stavangergjengen i Rad Crew for seg noen av sine største favoritter.

Studiovert er som vanlig Jostein Hakestad, som har med seg Stian Askeland og Are Fløgstad i studio. I første halvdel snakker de blant annet om The Empire Strikes Back på Atari 2600, Super Star Wars på SNES og de populære Rebel Assault-spillene.

Etter pauseinnslaget snakker Jostein varmt om TIE Fighter og Dark Forces, to PC-spill han mener fortjener klassikerstatus.
Som vanlig går gjengen gjennom kommentarene fra forrige episode. Vi gratulerer også lytteren og Gamer.no-brukeren «Boss-Znakemaster» med å ha vunnet Retro City Rampage for beste kommentar på Amiga-episoden.

Star Wars-spill er noe nesten alle gamere har et forhold til, og hvis du har minner fra X-Wing, TIE Fighter, Rebel Assault eller andre spill fra Star Wars-universet, legg gjerne igjen en kommentar under.

Må kraften være med dere!

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Følg oss på Facebook og Twitter

Takk til våre homies i Gamer.no!

Om forfatter

Avatar

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.

4 Kommentarer

 1. Avatar
  Magnus Aspøy

  Elsket Rogue Squadron til Gamecube.

  Star Wars: Jedi Knight 2, eller hva det het, oppfølgeren til Dark Forces var også fantastisk. Rått å slåss med lasersverd og kaste folk utenfor stup med the force. Var helt revolusjonerende da det kom.

  I tillegg er det jo en skam at dere ikke snakket mer om Star Wars: Knights of the Old Republic …! :P Ikke et veldig retro-spill, men synes likevel det fortjener å nevnes. Spillet er vel fra 2003 elns. Fantastisk spill uansett.

  • Avatar
   Jostein Hakestad

   Vi kan godt snakke litt KOTOR på Rad Crew en gang. Det er bare ikke retro nok til å bli med på et reint retro-show :) Det er på alle måter et ganske moderne spill ennå.

   Enig at Dark Forces 2 var konge.

 2. Avatar
  Hitman47

  Dark Forces 2: Jedi Knight står for meg som det beste Star Wars spillet noen sinne. Husker jeg spilte Rebel Assault 2 på min Playstation. Hadde litt moro med det den gangen. Star Wars spillene til SNES er forresten å få tak i på virtual console for Wii.