Retro Crew 13: Sonic the Hedgehog

Tekst fra Gamer.no:

 

En ny uke står for døren, og det betyr en ny episode av Retro Crew. Dette er et nettradioshow om gamle spill, konsoller og datamaskiner, som gjengen i Rad Crew lager for oss.

Hvert program har sitt eget tema, og denne gangen er det det Sonic The Hedgehog som skal løftes frem. Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad i studio snakker om hvorfor pinnsvinets tidlige spill slo an såpass godt som de gjorde da de kom ut tidlig på 90-tallet.

Sonic var nemlig ikke bare Marios rival, han var også et symbol på PR-krigen mellom Nintendo og Sega, og ikke minst var han ansiktet til Segas tøffere profil på denne tiden. Han var rask, han var utålmodig, han var kul på en måte som ingen andre spillfigurer var på den tiden. Spillene hans var det hotteste på markedet.

I løpet av episoden snakker gutta om sine favoritter i Sonic-serien, men det er umulig å prate om Sonic uten å komme innpå alle de merkelige avgjørelsene Sega har tatt med Sonic-spill etter Sonic CD og frem til i dag. For eksempel alle «vennene» som har blitt introdusert opp gjennom årene.

Hva slags forhold har du til Sonic the Hedgehog? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet, så tar vi med de beste kommentarene i neste episode.

Her finner du de tre forrige episodene:

Episode 12: Cinemaware Corp.
Episode 11: Final Fantasy-spill på Super Nintendo
Episode 10: PlayStation

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Play