Det er endelig på tide for oss i Rad Crew å kåre det vi mener er de beste spillene fra år 2015.

Advarsel: episoden inneholder spoilere fra flere av spillene som diskuteres.

Vi gjorde det litt annerledes denne gangen. Der vi i fjor kom frem til en felles topp 5, brukte vi her drøye to timer på å presentere våre personlige individuelle lister og så kåre en vinner basert på hvile spill som ble nevnt av oss på de listene. Med andre ord: hvis et spill dukka opp på topp 5-listene våre, ble det regnet det som nominert. I tillegg ble alle de nevnte spillene vinnere av våre Rad Awards for 2015.

Alle spillene på lista under er spill som kan anbefales uten forbehold.

 

awards

HVA ER RAD AWARDS?

Disse spillene representerer etter vår mening det beste av det beste fra 2015, og kan dermed anbefales uten forbehold:

 • Axiom Verge

 • Dying Light

 • Super Mario Maker

 • Until Dawn

 • Batman: Arkham Knight (konsollversjon)

 • Halo 5: Guardians

 • Splatoon

 • Heroes of the Storm

 • Ori and the Blind Forest

 • Fallout 4

 • Life is Strange

 • Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

 • Rise of the Tomb Raider

 • Assassin’s Creed Syndicate

OG HER ER ÅRETS BESTE SPILL:

witc

BEGRUNNELSE:

The Witcher 3: The Wild Hunt lokker deg inn i sin vakre, brutale fantasy-verden og slipper ikke taket. En magisk spillopplevelse, og kanskje tidenes beste fantasy-rollespill.  Geralt skriver seg inn i historien som en av spillhistoriens største og mest minneverdige hovedpersoner.

 

PODCAST-ABONNEMENT

RSS Feed /  iTunes

Om forfatter

Avatar

10 Kommentarer

 1. Avatar
  icebear80

  Synes det er for dårlig at Xenoblade Chronicles X ikke ble med i vurderingene, men er vel fordi det kom i desember og ingen har rukket å spilt det pga andre storspill som kom bare noen uker før… kommer kanskje med på neste års liste?? Også spill som Undertale, Rocket League og Her Story savnes. I så måte synes jeg fjorårets metode for å komme frem til topp 5 var bedre!

  • Avatar
   Jostein Hakestad

   Min tid med Xenoblade Chronicles X har ikke vært positiv nok (eller lang nok) til å kunne inkludere det. Det er et ambisiøst spill som ikke når helt opp syns jeg. De andre spillene du nevner var enten ikke våre Topp 5-favoritter (Bloodborne, Rocket League) eller vi har ikke spilt dem (Her Story, Undertale). Men disse spillene får plenty med ros fra andre kilder. Vi kan ikke inkludere spill vi genuint mente ikke var på vår Topp 5, eller ikke hadde spilt.

   • Avatar
    icebear80

    Joda, er personlige lister som er sammenfattet. Hadde også bare hørt første timen da jeg skrev forrige kommentar og hører nå dere nevner at blant annet Bloodborne og Rocket League ikke nådde opp. Undertale anbefales forresten. Ellers er det en verdig vinner dere kom fram til :)

 2. Avatar
  Endipau

  Jeg henger meg på med Inger Lise og sier at Life is Strange er årets spill. Det er på ingen måter ett perfekt spill og er ikke for alle. Men for min del så traff det meg på en måte som ingen andre spill har gjort tidligere. Resultatet er at ingen andre spill ga meg en sterkere opplevelse i år. Kan legge til at jeg ikke har spilt the Witcher 3. Det er sikkert ett meget bra spill, men personlig så er jeg litt mettet på open world spill som har så sinnssykt mye innhold.

  Uten om det så er det fortsatt litt rart format på goty episodene deres. Kunne vært stilig med flere priser enn goty også. Beste soundtrack, beste enkelt opplevelse, beste twist, årets flopp etc. Episoden hadde blitt 10 timer, men jeg skulle klart å høre på dere så lenge.

  • Avatar
   Jostein Hakestad

   Dette er det formatet som jeg personlig mener er det beste kompromisset fordi vi har ikke sjans til å dekke alle spillene som kommer ut hvert år. Ved å gjøre det på denne måten får alle inkludert sine personlige favoritter og vi kårer ett spill som kan motta “Beste spill”. Det funker greit. Med flere kategorier hadde mange ikke hatt grunnlag for å delta i debatten fordi flere av oss bare spiller enkelte sjangere osv.

   • Avatar
    Endipau

    Jeg er helt enig i den første delen, den synes jeg er bra. Alle får komme med sin topp 5 for året og disse blir da “de nominerte”. Hver gang ett nytt spill blir nominert så kan dere snakke raskt om det, hva det er, hva det gjør bra. Da får dere dratt frem veldig mange spill som har vært bra i år.

    Det er selve prosessen med å komme frem til nr.1 som som jeg synes er litt rar å høre på. Det virker som at dere er litt redde for å tråkke på hverandre når dere skal nominere spill som skal av listen.

    Det er også litt rart når man kommer inn i situasjonen “nei, vi kan ikke fjerne Life is Strange ennå”, selv om alle som sitter i studio og som hører på vet at det spillet ikke vinner. Det var kun Inger Lise som hadde det på listen.

    Det ble også laget en liste over spill som var “Safe” for en stund. Hvis jeg kan få sende inn forbedringsforslag, så må det være at dere beholder del 1 som den er. Del 2 med å velge goty gjør dere uten å ta opp. Deretter kommer dere tilbake med en topp 5 liste for året (Må jo være top 5 med radcrew :D). Der dere for hvert spill kan snakke mer utdypende om hvorfor spillet endte på plassen det gjord. Det blir også mer spennende for oss lyttere da vi har mindre peiling på hva som er på topplisten :)

   • Avatar
    Jostein Hakestad

    Vi liker å være 100% gjennomsiktige og synes det er en kul måte å gjøre det på. Det kan være frustrerende til tider å høre på, det vet alle som f.eks hører på Giant Bomb sine podcaster, men til syvende og sist er det best å være gjennomsiktig.

   • Avatar
    Endipau

    Jostein, det er aldri frustrerende å høre på RadCrew. Det å være gjennomsiktig er et veldig bra poeng. Så slik dere går frem er kanskje den beste måten ja.

 3. Avatar
  JonPon

  Den enkleste måten å gjøre det på er å ta for dere hver av topp 5 listene, gi det beste 5 poeng, nest beste 4 poeng osv.. så samler dere sammen alle poeng fra alle listene, den som får mest vinner.