Rad Crew NEON S08E05: Lady Crew

Det å være en «geek-girl» har sine oppturer og nedturer, og vi tenkte det var på høy tid at vi taklet dette temaet i en helt spesiell GIRLS ONLY episode av Rad Crew NEON.

Normen er gjerne at typisk ‘nerdete’ hobbyer som blant annet dataspill og tegneserier gjerne er forbeholdt gutter. Hvorfor er det egentlig slik? Og hva skjer når man bryter med den normen?

Når man er jente og interesserer seg for f.eks tegneserier så er det ikke utenkelig at man blir møtt med situasjoner der man må bevise og forsvare sin interesse for…

«…Men er du EKTE fan da? Eller er du bare en sånn ‘fake geek girl’?»

«Det er sikkert kjæresten din/broren din/gutte-kompisen din som har fått deg interessert i dette»

«Hvis du virkelig er så fan av Star Trek som du sier… hva er mellomnavnet til Captain Kirk?»

Det kan fort bli slitsomt.

Vi hører ofte historier om jenter som ikke tør å engasjere seg sikkelig innenfor sine interessefelt fordi de føler seg ikke velkommen eller godtatt av gutter som ikke validerer interessene deres. Vi syntes det er trist at man ikke får ta del i moroa og ønsker derfor å gjøre vårt for å ta litt tak i denne situasjonen.

Så i denne spesialepisoden av Rad Crew NEON tar programleder Ida Joynt med seg fire andre jenter med interesse for popkultur, for å sette litt lys på situasjonene som kan oppstå, samt fordommene som eksisterer, når det kommer til å være jente innenfor nerdemiljøet.

Her får du en episode stappfull av personlige historier, morsomme anektoder og observasjoner om spill, cosplay, tegneserier, teknologi og mye, mye mer!

Med: Ingerlise W. James, Laura Shadbolt, Yngvil O. Runde, Christine M. Jentoft og Ida Joynt.

Podcast Feed | iTunes

 

 

Play