Bilde: Ida Joynt

Kjapp kommentar: Kjøp tegneserier!

For en liten stund siden skrev jeg en liten sak hvor jeg introduserte «the basics» rundt det å lese tegneserier digitalt.
Denne gangen skal jeg bare kjapt chippe inn med et argument for hvorfor du bør kjøpe tegneserier.

Stort sett alle former for media er veldig lett tilgjengelig å få tak i på nettet nå om dagen. Gjennom tjenester som Piratebay og uTorrent har du tilgang til så og si alt du måtte ønske av populærkultur bare gjennom noen enkle tastetrykk. MEN selv om det kan friste å heller bare trykke på «download», vente en liten stund og så ha tilgang til alt av Captain America tegneserier noen gang publisert, kontra det å skjelle ut massevis av penger på å faktisk ærlig og redlig betale for de, så vil jeg gjerne råde deg til å tenke litt ekstra over valget du tar.

Selv om det virker som om tegneseriebransjen er en ganske suksessfull business akkurat nå, så har det ikke alltid vært slik.
Tegneserier er et medium som i alle fall nå i det siste har fått en slags «mainstream revival», mye takket være suksessen til de store comic-book filmene som dominerer summer-blockbuster markedet på kino om dagen. Visste du for eksempel at da Brian Michael Bendis først begynnte å jobbe for Marvel så var de på nippet til å gå konkurs? Det var såpass dårlig business at Bendis trodde tegneseriene han satt og skrev på var det siste som noengang ville blitt utgitt av Marvel Comics.
Så skjedde Marvel Studios og Iron Man og vel… du ser jo hvordan det går med Marvel nå!
Men selv om det er god business nå om dagen så betyr ikke det at vi ikke skal være bevisste på valget mellom kjøp og nedlastning:

Støtt bransjen!
Laster du ned en tegneserie og du syntes den er god så råder jeg deg absolutt til å ta en tur inn på den designerte tegneserieappen/din lokale tegneseriebutikk og still opp med et par kroner.