Bilde: ComiXology

Les tegneserier digitalt!

Det å være interessert i tegneserier kan fort bli en dyr og ikke minst plasskrevende interesse. Det er mange serier som skal leses, samleverker som skal kjøpes og  plasseres fint i hylla, etc. etc.

Nå om dagen ser vi en stødig utvikling hvor stadig flere medier sverger til digitale alternativer til fysiske kopier. Vi ser mye av dette særlig i spillverdenen, men med Bla. Kindle og Nook ser vi at bøker har også fått en slags digital re-vamp. Tegneserier er heller intet unntak, stadig flere velger å lese tegneserier enten i nettleseren, på tablet eller telefon.

Guardians_of_the_galaxy-Copy2
Du kan f.eks oppdatere deg på hva Guardians of the Galaxy er for noe, før filmen kommer ut!

Jeg har alltid vært stor fan av å kjøpe fysiske kopier av de tegneseriene jeg vil lese, man føler seg liksom litt ekstra kul når man har et imponerende display av diverse tegneserier i bokhylla, men jeg har i det siste blitt enda mer aktiv på den digitale tegneseriefronten.

Jeg kjenner det er veldig fordelaktig å kunne ha med seg hele tegneseriesamlingen i form av en (relativt) liten iPad, kontra en stappfull bokhylle (det er ikke SÅ lett å ta med seg en bokhylle på bussen)

De fleste digitale tegneserier går det an å lese med såkalt ‘Guided View’ og ‘SmartPanels’ (dvs. at du leser rute for rute). Det er ganske morsomt og gir en slags ny dimensjon til det å lese tegneserier. Noen utgivere har også spesielle versjoner av tegneseriene sine som er skreddersydd til å leses digitalt. (F.eks Marvel sine Infinite-comics)

De aller fleste tegneserieutgivere har sine egne apper for å kjøpe og lese tegneserier digitalt, men det går også ann å slå mange fluer i en smekk og samle alle seriene sine i en app; ComiXology.

ComiXology er inngangen.

ComiXology er den største resurrsen for digitale tegneserier, og fører så og si alle utgivere og serier. Det er en plattform som er enkel i bruk, godt organisert og kan brukes i  direkte i nettleservinduet, eller i appform på nettbrett eller smarttelefon. Du kan kjøpe både single-issues og collected editions i appen og alle nye tegneserier blir utgitt i appen samtidig som de blir utgitt i butikkene.

Har du lyst til å bli litt mer aktiv på tegneseriefronten men ikke har allverdens plass til alle mulige fysiske kopier så vil jeg høyst anbefale å sjekke ut Comixology.

Marvel uten grenser.

Få tilgang til nesten alt av Marvel Comics med Marvel Unlimited! Bilde: Disney/Marvel

Er man interessert i å lese mye Marvel-tegneserier vil jeg også vil anbefale er Marvel Unlimited.
Det er en app hvor du åpner et abonnement som gir deg tilgang til så og si hele back-catalogen til Marvel Comics (over 13,000 tegneserier!!).
Det koster enten $69/år (ca. 415kr)  eller $9.99/mnd (ca. 60kr).
Man må stort sett ha nett-tilgang for å lese tegneseriene i appen deres, men man kan lagre opptil 12 tegneserier for offline tilgang på f.eks mobil eller nettbrett.