Retro Crew S07E04: Kan Ron Gilbert få tilbake Monkey Island?

Ron Gilbert, skaperen av «The Secret of Monkey Island», var nylig frempå på sin Twitterkonto hvor han tweetet et ønske til Disney om å få kjøpe tilbake rettighetene til serien han ble kjent for. Vi snakker om dette er sannsynlig eller i det hele tatt mulig i ukens Retro Crew.

Lucasfilm og Disney har begge trukket seg ut av spillutvikling, og satser nå på samarbeid med utviklere hos EA og Traveller’s Tales som begge har nye «Star Wars» spill på vei.

At Disney er rause med å leie ut «Star Wars» til andre utviklere betyr ikke derimot at de er villige til å kvitte seg med noe, samme hvor stor kjøpssummen potensielt kunne blitt. Og i tilfellet «Monkey Island» er det nok neppe snakk om astronomiske summer.

Spillene som ble annonsert var bl.a. en oppfølger til «Wipeout», «Sonic 3D Blast» og «Crash Bandicoot». Nintendo på sin side viste frem, til et sjokkert og imponert publikum, det banebrytende gameplayet i «Super Mario 64».

Kanskje kan Disney sin vilje til å gi ut remastere av «Day of the Tentacle» og «Full Throttle» indikere at de er villig til å gjøre ting med «Monkey Island» også, men vil de selge det fullt og helt?  

Hva tror du? Har Gilbert en sjans?

Retro Crew har en egen feed i iTunes hvis du ønsker å kun abonnere på den. Se lenker under for mer info.

iTunes-link — RSS-feed — Direkte nedlasting

Executive Producers:

Eirik Haver
Christian Langeland
Ole Jørgen Øverby
Thomas Folgerø
Mikkel Andreas Granrud
Harald B Danielsen

Play