Retro Crew: Er Nintendos Virtual Console bra nok?

Sannhetens time er kommet.

Istedenfor å snakke om et enkelt spill, en serie eller et spillselskap skal vi i ukens Retro Crew gjøre et aldri så lite regnskap over hvor Nintendo står i dag med sin Virtual Console-tjeneste som de først lanserte på Wii i 2006. Virtual Console lar deg spille spill fra gamle dager igjen og er et lovlig alternativ til emulering.

 

Sega trekker støtten.

Nylig annonserte Sega at de ikke kommer til å støtte Wii U sitt Virtual Console med det første og det er heller ikke tegn til flere av Nintendos egne konsoller. Valgene over hvilke spill som ender opp på 3DS og hvilke som blir tilgjengelig på Wii U synes også helt tilfeldige. Hvorfor ingen GBA-spill (utenom Ambassadørprogrammet) på 3DS? Hvorfor ingen N64-spill på WiiU?

Fra å være en plattform som jevnlig ga ut klassikere hver uke i 2006 og 2007 kommer det nå bare et drypp i ny og ne. Uavhengig av hva årsaken til dette måtte være setter vi oss ned i denne episoden for å snakke om hva Virtual Console var, hva det er, og hva det bør være.
Har du sterke meninger om Nintendo sin retrosatsing? legg igjen kommentar!

 

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av oss i Rad Crew i samarbeid med Gamer.no

Play