Topp 5 spill fra 2001

Vi går 10 år tilbake i tid for å se på noen av de aller beste spillene fra 2001.  Er det et spill du savner fra listen? Del det med oss i kommentarfeltet under! Denne Topp 5-en kommenterer vi videre i episode 48 av podcasten som kommer ut onsdag 14. desember.

For å unngå forvirring om lanseringsdatoer og sånt har vi begrenset listen til spill som kom ut i Europa i 2001. 

UPDATE:  Og rettet et par feil, som vanlig!

5. Gran Turismo 3 A-Spec  (PS2)

Alt dette kan bli ditt! Men først må du kjøre en Honda Civic i noen timer!

Spillet som satte standarden for alle bilsimulatorer – og som selv Gran Turismo-serien i ettertid har slitt med å følge opp kvalitetsmessig.

4. Final Fantasy IX (Squaresoft, PS1)

Playstation 1-konsollen var inne i sine siste år men Final Fantasy IX er et epos som ikke står til siden for noe.  Designer Hironobu Sakaguchi tar Final Fantasy tilbake til røttene med et fargerikt rollegalleri, og en befriende mangel på selvhøytidelighet, noe som sårt trenges i mange andre rollespill av denne typen. Musikken er også enestående.

3. Max Payne (PC, PS2, Xbox)

Hvem kan vel glemme dette fjeset?

Den hardkokte detektiven Max Payne blir forrådt og familien myrdet – nå må han komme til bunns i saken, helt alene. Max Payne er kanskje mest berømt for bullet-time-kampene sine men også den hardkokte «noir»-atmosfæren er særdeles minneverdig – spesielt pga. det gode stemmeskuespillet!   Innflytelse:  Alan Wake, Max Payne 3, Gears of War

2. Phantasy Star Online (Sega, Dreamcast)

Loot loot loot loot loot

Sega sin Phantasy Star-serie tok steget online og på din Dreamcast (senere Gamecube og Xbox også) kunne du legge ut på quests sammen med venner. Spillet har Diablo-aktig «loot» og er svært vanedannende. Hør Are snakke mer om denne klassikeren i episode 48 av Rad Crew! Innflytelse: World of Warcraft og alle andre MMOer som kom siden

 

1. Grand Theft Auto 3 (Rockstar, Multi)

Spillet Laila Dåvøy ville forby.

Grand Theft Auto 3 er et sjangerdefinerende mesterverk som for første gang ga spillere en hel by å utforske. Uten GTA3 ville spillverdenen sett ganske annerledes ut i dag. Spillet sendte også et signal om at dataspill var i ferd med å vokse opp, big time, både hva gjelder voksen tematikk, samt vold og sex. Til visse politikeres store forferdelse.  Innflytelse: alle «open world» spill.