Topp 5 Mario-spill

Jepp, vi trodde også vi hadde gjort denne lista allerede. Anyway, rørleggeren og hans bror har vært med oss siden tidlig 80-tall og vi kan fremdeles ikke få nok!  Så er her den, den NESTEN KANSKJE CIRKA DEFINITIVE lista over de 5 beste Mario+spillene!

Hvis du er uenig kan du jo alltids kommentere under!

Hør oss snakke mer om denne lista i den kommende episoden av podcasten (episode 80)

 

5. Super Mario 64

 

Super Mario 64 er et  spill som først og fremst beviste at polygonale 3D-spill og plattformsjangeren kunnekombineres. Det er vanskelig å forestille seg at spill som Assassins Creed, Ratchet & Clank, og utallige andre titler hadde eksistert, eller vært helt like, uten Super Mario 64.

4. Donkey Kong

 

Marios debut, udødeliggjort i arkadehallene og i dokumentarfilmen King of Kong er et spill som først og fremst belønner tålmodighet og ren og skjær ferdighet med joysticken. Uten reflekser har du ingen sjans. Det går an til en viss grad å memorisere mønstre og legge en «slagplan» men i stor grad krever Donkey Kong at du er 100% konsentrert til enhver tid. Og etter å ha spilt det i 2012 på en original maskin kan vi bekrefte – Kong er fremdeles kongen av klassiske arkadespill – kanskje det beste noensinne.

3. Super Mario Galaxy 2

 

Super Mario Galaxy var et friskt pust på en konsoll som virkelig trengte det – men Galaxy 2 tar konseptene og slår fra Galaxy og slår seg fullstendig løs med et gjennomført nivådesign som er noe av det mest briljante spillmediet har sett. Indie-plattformere er vel og bra, men Super Mario Galaxy 2 er et spill som fyrer på alle sylindre. Det er både utfordrende og sjarmerende. En nærmest perfekt blanding av klassisk Mario-gameplay og nye, oppfinnsomme konsept som lett kan sammenlignes med f.eks Portal.

2. Super Mario Bros 3

 

Hvis Super Mario Bros er bestefaren av alle plattformspill er Super Mario Bros 3… nei, glem metaforene. SMB3 satte lista svært høyt og er sannsynligvis det beste spillet på NES-plattformen. Mario og Luigi må redde prinsessa igjen men denne gangen er verdenen gigantisk, powerups-ene fantastiske og hemmelighetene er mange. Super Mario Bros 3 introduserte også Bowser sine barn, Koopa Kids, som jeg er stor fan av.  Følelsen av å begi seg ut på en lang reise i et plattformspill på denne måten var noe helt nytt og folk, inkludert meg selv, slukte det opp. Dette er forøvrig det første NES-spillet der bildet kunne scrolle til venstre i tillegg til høyre.

1. Super Mario World

 

Sannsynligvis det beste plattformspillet noensinne med vanvittig oppfinnsom nivådesign som var forut for sin tid, fantastisk musikk og fargerik grafikk, spillekontroll som sitter som ei kule, underholdende powerups, shitloads med hemmelige levels, Yoshi, koopa kids, koopaer med FLERE FARGER OG HVIS DU SPISER DEM MED YOSHI FÅR HAN FORSKJELLIGE EGENSKAPER HOLY SHIT