Påskeegg eller “easter eggs” innenfor programvare og spill defineres som hemmelige deler av programmet eller spillet som kun kan oppdages tilfeldig eller med kunnskap om hvordan man finner det. Dette er ofte en innviklet prosess.  Mange skolegårds-diskusjoner har involvert disse hemmelighetene. Og det var alltid noen som fant på sine egne for å “skryte” til vennene sine, men vi lover at alle på denne listen er 100% REALZ.

5. Blizzard-units som “snakker” i Starcraft og Warcraft-spillene.

Blizzard har gjort det til sport å putte så mange easter eggs inn i strategispillene som det overhode er plass til på CDen/DVDen. Bare klikk noen ganger på alle unitene så ser du fort hva vi mener :)  Dette er kanskje listens dårligst bevarte hemmelighet, men fremdeles morsom.

4. Raz fra Psychonauts i Alice: The Madness Returns

Psychonauts er en kreativ perle som dessverre ikke mange nok spilte. Derfor var det kult å oppdage at hovedpersonen gjør en slags cameo i det nye Alice-spillet. Riktignok bare skjelettet hans, men allikevel, it counts!  

3. Cow level fra Diablo 2

Ryktene gikk lenge om at det skulle være en hemmelig ku-level i Diablo, noe Blizzard hele tiden prøvde å avkrefte. Det er til og med en juksekode i StarCraft der du skriver inn “thereisnocowlevel”.  Men i Diablo 2 bestemte utviklerne seg liksågodt for å lage en ekte ku-level der du må kjempe mot horder av demoniske kyr. Du kommer dit ved å kombinere Wirt’s leg og en Tome of Town Portal inni din Horadric Cube. Kinky!

2. Chris Houlihans hemmelige rom fra The Legend of Zelda: A Link to the Past

Det amerikanske Nintendo-bladet Nintendo Power holdt en konkurranse der en leser kunne få et rom dedikert til seg i det kommende Super Nintendo Zelda-spillet. Det er ukjent hvem som først oppdaget ettersom det sannsynligvis ble oppdaget før internett var allemannseie.

1. John Romero i Doom II

Ved å bruke “noclip”-kommandoen i Doom kan du oppdage en hemmelig “boss”, nemlig utvikleren John Romero. Og så kan du drepe ham.  Kanskje tidenes spill-påskeegg.

 

Om forfatter

Avatar

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.