Det skjer store ting hos Marvel Studios (Del 1)

Kevin Feige er kanskje ikke så aktiv på Twitter som de fleste andre i underholdningsbransjen (per idag har han bare 4 tweets) men det er kanskje ikke så rart? Det skjer så mye hos Marvel Studios nå at godeste ‘President of Production at Marvel Studios’-Feige har vel knapt tid til å være aktiv på sosiale medier. 

Så hva er det altså som skjer hos Marvel Studios som gjør at Kevin Feige er så fryktelig opptatt?

Vel, la oss ta en rask titt på de såkalte fasene (eller ‘Phases’) som Marvel Studios har valgt å dele sitt ‘Cinematic Universe’ inn i…både de som allerede er utgitt og de vi har I vente:

black-widow-avengers
Black Widow er ikke til å spøke med. Bilde:Disney/Marvel

Phase One’ startet I 2004 da det ble annonsert at Marvel Studios, som frem til nå kun hadde lisensiert/sponset filmer med Marvel-karakterer (f.eks Spider-ManX-Men og Fantastic Four) nå skulle finansiere og utgi filmer selv. Det ble ingått en avtale med Paramount Pictures, Marvel Studios fikk tildelt filmrettighetene til 10 karakterer fra Marvel-universet og eventyret var nå igang. Første filmen utgitt av Marvel Studios var Iron Man I 2008, tett etterfulgt av The Incredible Hulk (også utgitt I 2008).

To år senere kom Iron Man 2 og så I 2011 hilste vi på Thor og Captain America, før hele ‘Phase One’ ble avrundet i fjor med braksuksessen The Avengers.

Så var det duket for ‘Phase Two’, det er faktisk den fasen som Marvel Studios befinner seg I akkurat nå og her kommer alle prosjektene på rekke og rad. Iron Man 3 er allerede å finne på DVD/Blu-Ray, Thor: The Dark World går for tiden på kino og neste år vil ‘Phase Two‘ rulle videre med Captain America: The Winter SoldierGuardians of The Galaxy for så å avsluttes i 2015 med The Avengers 2: Age of Ultron.

Og ikke nok med det! ‘Phase Three’ er allerede annonsert og der kan vi forvente blant annet Ant-Man og The Avengers 3.

Iron-Man-4
For Tony Stark er det Movember HVER måned. Bilde: Disney/Marvel

Det må også nevnes at det skjer ikke bare ting på kinolerettet,  Marvel Studios har også begynnt kapre seere på TV-skjermen med TV-serien Agents of S.H.I.E.L.D og har enda flere planer på lur som vi fikk vite om tidligere denne måneden da det ble annonsert at Marvel har inngått en avtale med Netflix, der de skal utgi 4 nye live-action TV-serier med bl.a Daredevil og Luke Cage i 2015.

Phew! Det er altså MANGE baller I luften hos Marvel Studios, og Kevin Feige må ha kontroll på alle sammen, så la oss ikke klandre han for at han bare har 4 tweets på twitterkontoen sin (som du forøvrig kan finne her: @kevfeige).

Så hvor vil jeg hen med alt dette? Jo jeg vil snakke litt om hva vi kan forvente av Marvel Studios i ‘Phase Three’ og videre, for det er mye rykter ute å går, det er mange spekulasjoner og teorier basert på easter eggs og previews vi har fått servert i tidligere filmer og mye tyder på at det er store ting vi kommer til å få se på kinolerrettet snart…
MEN på samme måte som Kevin Feige har mange prosjekter å jobbe med, så er det minst like mye å holde styr på av rykter og spekulasjoner om hva Marvel Studios vil bringe oss i fremtiden så det skal jeg ta for meg i et separat innlegg som kommer senere.

Oppdatert 17/12: LES DEL 2 HER