Det skjer store ting hos Marvel Studios (Del 2)

OBS! Dette innlegget tar for seg fremtiden til Marvel og hva som kommer etter de filmene som allerede er laget, så det inneholder en del spoilers, så om du ikke har sett alle filmene enda så må du forte deg å gjøre det så du kan kose deg med dette innlegget! 

Overskriften jeg har valgt tilsier at det skjer store ting hos Marvel studios, men det blir vel mer riktig å si at det skjer store ting hos Marvel generellt, ikke bare den delen som driver med distribusjon og produksjon av film. Det er utrolig mange filmer som kommer nå fremover hvor vi vil gjenforenes med karakterer vi allerede kjenner fra Marvel’s filmunivers, men det vil også komme filmer som vil introdusere nye karakterer som aldri før har blitt vist på film. (Merk: aldri før blitt vist i live-action spillefilm)

DAYS OF FUTURE PAST!!
Jeg gleder meg i alle fall VELDIG til Days of Future Past og gjensyn med Michael Fassbender *dåne* i rollen som Magneto/Erik Lehnsherr. Bilde: Privat

Noe av det som har blitt offisiellt annonsert, som vi kan forvente å se på kinolerretet fremover er; Captain America: The Winter Soldier, X-Men: Days of Future Past, Amazing Spider-Man 2, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, En Fantastic Four reboot, X-Men: Age of Apocalypse, Avengers 3, Amazing Spider-Man 3 og 4… ikke nok med det! Marvel Studios har gått ut og sagt at de har planlagt prosjekter helt frem til 2021! Det er forøvrig 3 prosjekter der det kun har blitt annonsert release-år og ingen annen informasjon. Vi kan jo også kaste inn den etterlengtede Deadpool filmen, som henger i en tynn tråd med tanke på om den faktisk vil bli laget eller ikke. (Den skulle egentlig være klar for release i 2014, men har blit pushet tilbake til «udefinert release»..men dette er en helt annen historie som jeg kan ta for meg i et annet innlegg!)

Så ja, det er altså MANGE prosjekter tilknyttet Marvel som skal komme seg ut og dominere kinoene verden over. Comic-book sjangeren er større en noen gang før og Marvel Studios har opparbeidet seg slik et godt rykte at de kan på en måte lage hvilken som helst film de vil og «slippe unna med det» (bortsett fra Deadpool-filmen tydeligvis)

Det jeg egentlig ville ta for meg i dette innlegget er ryktene og teoriene som peker på at på Marvel-horisonten så hviler det en heidundranes fest av en crossover film.

For kort sagt; det er mye som tyder på at den filmen kommer til å være Avengers 3.
Det er i alle fall lov å håpe at det vil bli en massiv crossover/team-up film som muligens vil inkludere karakterer fra både X-Men,Fantastic Four og Guardians of the Galaxy.

Men vent? X-Men og Fantastic Four? Er ikke det karakterer som tilhører Sony og 20th Century Fox? Hvordan kan de da dukke opp i en av Marvel Studios’ produksjoner?
Vel, det finnes noen rykter og teorier som kanskje har funnet svaret, og det er det jeg skal ta for meg nå;

Jeg kunne brukt lang,lang tid på å forklare alle disse ryktene, teoriene, spekulasjonene og tegnene på hvorfor vi kan forvente en team-up film, men som sagt det er mye informajson der ute og det blir vanskelig å komprimere det hele inn i et simpelt blogginnlegg.
Men vi kan godt trekke frem noen av hovedpunktene for å få essensen av hvilket stort fenomen Avengers 3 kan bli om noen av disse spekulasjonene viser seg å være sanne…

 • Først og fremst vet vi jo at Marvel Studios ikke er redd for å koble filmene sine sammen og putte karakterer fra tidligere filmer inn i nye filmer, så crossovers/team-ups er ikke noe som vil være fremmed for Marvel Studios.
 • Mye tyder på at plotet til Avengers 3 vil bli hentet fra tegneserien ‘The Infinity Gauntlet‘.
  Det mest tydelige hintet finner vi i post-credits scenen fra The Avengers; introduksjonen av Thanos, en sentral figur i tegneserien. Det er annonsert at Thanos er ikke hovedskurken i noen av de kommende Marvel-filmene, så det blir nok ikke feil å anta at neste gang vi får se Thanos blir i Avengers 3.
  Post credit scenen i Thor 2 er den som gir oss det klareste hintet til at det kanskje blir noe team-up her. I scenen møter vi for første gang Benicio Del Toro som karakteren ‘The Collector’. Sif og Volstagg overleverer ‘Eteren’ til The Collector og når han spør hvorfor de ikke vil oppbevare den i Asgard’s eget hvelv, sammen med The Tesseract’ påpeker Sif at «it would be unwise to keep two Infinity objects in one place.» 
  Etter Sif og Volstagg har dratt ser vi The Collector smile lurt og si «One down, five to go». (Her snakker han da om de seks Inifnity-steinene som gir kraft til The Infinity Gauntlet)
  Denne scenen sier rett og slett direkte at «Ja, Avengers 3 kommer til å bli The Infinity Gauntlet» noe som er STORE nyheter og et stort tegn på at det er muligheter for crossovers. Det kan også være greit å merke seg her at Benicio Del Toro som The Collector også dukker opp i Guardians of The Galaxy, som da kan få en til å spekulere om the Guardians da vil slå seg sammen med The Avengers i Avengers 3 for å bekjempe Thanos.
 • Det har blitt annonsert at søskenparet Quicksilver og Scarlet Witch vil dukke opp i Avengers 2: Age of Ultron.

  The_Avengers_Age_of_Ultron_37316
  Pietro og Wanda Maximoff aka. Quicksilver og Scarlet Witch er klare for Avengers 2! Bilde: Disney/Marvel
 • Quicksilver skal også være med i den kommende X-Men filmen Days of Future Past, som IKKE blir utgitt av Marvel Studios, men av 20th Century Fox. Hvilket tyder på at grensene til hvilket studio som har filmrettighetene til en karakter ikke er like strenge som de har vært tidligere, noe som åpner opp for at vi kanskje kan se X-Men dukke opp i fremtidige filmer fra Marvel Studios.
 • Plottet i ‘The Infinity Gauntlet‘ går ut på at Thanos har fått kloa i The Infinity Gauntlet, som muligens er universets kraftigste gjenstand. Det er en slags hanske som er besatt av seks steiner med ulike krefter, og den som kan bruke The Infinity Gauntlet får «unlimited power» og blir en slags gud som kan kontrollere alt imellom himmel, jord, tid og rom.
  Det skal altså ganske mye til for å stoppe den som kontrollerer The Infinity Gauntlet. Man trenger mange, mange, mange superhelter… så hvis plottet til Avengers 3 blir hentet fra ‘The Infinity Gauntlet’ vil det være høyst sannsynlig at Marvel Studios vil samle alle superheltene de kan for å beseire Thanos.

  infinity gauntlet
  Med The Infinity Gauntlet under sin kontroll er Thanos den mektigste skapningen i universet! Bilde: Disney/Marvel

Så det er altså mye snacks i vente for de som er interesserte og det er bare å følge med fremover for å se hva som vil skje i Marvels fantastiske filmunivers.

Nå skal det også merkes at mye av dette er spekulasjon og rykter fra fansen sin side, men jeg kan jo også kaste inn denne godbiten;  Kevin Feige ble han spurt i et intervju om vi noengang kom til å se en crossover film med karakterer fra Marvel Studios og f.eks 20th Century Fox (X-Men) og svaret hans var «I would never say never.»

Så det er bare å krysse fingrene for at store ting vil skje i tegneseriefilmens verden!
Uansett om vi vil få en stor, spektakulær crossover-film eller ikke, så vil vi i alle fall få en hel haug med gode filmer og det er godt nok i seg selv det!