Batman i reprise?

Batman: Arkham Origins – If it’s not broke, don’t fix it

Fredag 25.oktober kom tredje Batman: Arkham spill ut med Warner Bros. Games Montrèal som utviklere. Rocksteady Studio stod for de to foregående spillene i Batman: Arkham serien og med nye utviklere hadde jeg kanskje forventet litt mer forandring i gameplay, men alt oppleves veldig kjent, nesten litt for kjent.

Batman__Arkham_Origins_13690745712783
Var ikke du død?

Spillet starter i Blackgate Prison og minner meg da veldig om Arkham Asylum. Etter introen i fengselet beveger vi oss ut i byen. Det snør og det er mørkt, og jeg føler igjen at det er litt for kjent. Men jeg forstår at det er vanskelig å endre miljøet rundt Batman, det er bare slik stemningen er i Gotham. Det er midlertidig lett å komme i gang med spillet siden man kjenner igjen funksjoner fra de to siste spillene med Detective Vision (Detective Mode har skiftet navn men går ut på det samme), scanning av crime scenes og diverse gadgets i beltet. For meg oppleves dette spillet som litt lettere da det har flere hint og mer hjelp underveis i historien. Første utfordringen jeg støtte på var Deathstroke, fikk mildt sagt vondt i armen etter mye trykking.

batman4_0
Samme Bat-tid, samme Bat-kanal.

Selve historien utspiller seg før historiene i Arkham Asylum og Arkham City og jeg liker godt at Alfred er med som Batmans hjelper. Stemmen til Batman har fått et dypere toneleie og han er minst like badass som vi husker han. Å slå ned utallige «thugs» er fortsatt en fryd og rimelig lett når man kommer inn i flyten og kan lage lange komboer. Foreløpig har jeg ikke spilt så mange timer så jeg gleder meg til å komme opp i høyere level og bli bedre på nærkamp. Det skal litt planlegging til enkelte ganger når man ikke har andre våpen enn bat-gadgets mot bevæpnete skurker.

Både Batman og The Joker har fått nye stemmer; Roger Craig Smith som Lynvingen og Troy Baker som The Joker. Troy Baker hadde visstnok også stemmen til Booker DeWitt i Bioshock Infinite så jeg gleder meg til å se (høre) hans tolkning av The Joker i denne noe annerledes rollen.

Batman: Arkham Origins er definitivt et spill for Batman-fans. Så selv om alle tre spillene er rimelig like og jeg skulle likt å se litt større endringer i dette er det vel et utsagn som sier man ikke skal fikse det som det ikke er ødelagt. Og Batman: Arkham Origins er langt fra ødelagt.