Hva er vårt favorittspill fra året som gikk?

Vi avgjorde for en stund siden at vi ikke skulle ha en felles topp-liste her på Radcrew.net, og det står vi ved. Vi syns det er mer moro at alle som vil kan bidra med sin egen liste. (Sjekk dem ut i bloggen vår). I prosessen med å lage disse listene dannet det seg et mønster. Ett spill skilte seg ut,  og det er et spill som alle, inkludert NerdAlert-redaksjonen, var enige i å gi et lite ekstra nikk til – en anerkjennelse av «godt jobba».

Kall det gjerne årets beste spill, for dette er desidert ett av dem.

Tomb Raider (2013, Square Enix/Crystal Dynamics)

2013-03-07_00052_zpscebf9849

Som en skildring av Lara Crofts første eventyr er Tomb Raider (2013) særdeles vellykket. Du, som spilleren, blir med henne på ferden fra ung og uerfaren arkeolog til en hardnet badass  som er villig til å ofre det meste, og tåle mye smerte for å redde sine venner. Ved å blande elementer fra andre spill som Uncharted-serien og Batman: Arkham Asylum sammen med det eksisterende Tomb Raider-DNAet fikk vi et unikt spill som er solid nok som et spill i seg selv, men som også er en plattform for fremtidige eventyr med denne nye, tøffere Lara Croft.

115049-lara-croft-2013-square-enix-

Alle spillets mekanikker fungerer elegant, og overgangen mellom dem føles naturlige. I det ene sekundet klatrer du opp en vegg, i det neste jakter du på dine fiender fra jaktplattformer høyt oppe i trærne, og et minutt senere utforsker du kanskje et mausoleum i en hule; spillet hadde jo ikke kunne kalt seg «Tomb Raider» uten litt gravrøving.

Plattformer: PC, Xbox 360, PS3

Spesiell oppmerksomhet bør også vies til hvordan forfatter Rhianna Pratchett (forøvrig datter av Terry Pratchett) har gitt Lara en personlighet som er mer troverdig enn før,  noe som gjør det til en glede å bli kjent Lara anno 2013. Hennes oppturer og nedturer i dette spillet gjør det veldig lett å identifisere seg med henne. Da hun etter hvert, litt ute i spillets gang, sluttet å være bytte og begynte å bli jegeren var det den fornøyelse å se skurkene komme med bekymrede rop til hverandre når de oppdaget at Lara Croft var på vei.

1480470

Tomb Raider er en eksemplarisk kombinasjon av spillmekanikk, historiefortelling og nivådesign og ett av de sjeldne spillene som leverer en tilfredsstillende og akkurat passe lang spillopplevelse. Vi gleder oss til oppfølgeren!