Doctor Who 50 År En Reise I Tid, Rom, Kultur og Vitenskap

50 år og 799 episoder har gått på luften.

Tenkte ta dere gjennom feiringen og programmene som har feiret serien. Allons-y!

Det hele ble startet med trailere og minisoder, som har fortsatt med små drypp gjennom uka. På BBC og BBC Worldwide sine YouTube kanaler.

http://www.youtube.com/user/doctorwho og http://www.youtube.com/user/BBC (Kopier linkene)

The Science of Doctor Who ledet av Professor Brian Cox er en artig og ganske lærerik sak og har The Doctor med. Er fint for de av oss som og har interesse av «the science of science fiction»  delen av sjangeren, litt på tross av at offisielt er Doctor Who en drama serie. Pluss lærere har noe å lære av Brian, hadde lærere vært mer som han ville nok læring vært mye lettere.

I ukene før denne hadde BBC en avstemming av de beste monster og skurker på bbc.co.uk/doctorwho og i løpet av tre kvelder hadde de nedtelling av resultatet med en tilhørende episode som hadde det monsteret/skurken.

Resultatet er som følger (=episode tittel);

10 Judoon (Smith and Jones)
9 Silurians (A Good Man Goes To War)
8 Ood (Planet of The Ood)
7 The Clockwork Droids (Girl In The Fireplace
6 The Ice warriors (Cold War)
5 The Cybermen (A New Doctor)
4 The Silence (The Impossible Astronaut/Day of The Moon)
3 The Master (Utopia)
2 The Weeping Angels (Blink)
1 The Daleks (Dalek)

doc villains monsters

Jeg stemte Dalek, men er glad i alle de der og de som har ellers vært.

Doctor Who; The Ultimate Guide er et lett-hjertet men bra tilbakeblikk på serien som inneholder mye bra informasjon som kanskje ikke alle som bare har sett fra 2005 utover vet. Bra produsert og tydelig lagd både for nytt publikum og oss som er fans.

De hadde en Doctor Who At The Proms tidligere i år som ble sendt på TV denne uken. Det er en konsert med fullt orkester og karakterer og vesener fra serien i en intim omgang med publikum. Konserten er en flott presentasjon av Murray Golds musikalske bidrag til serien og et nikk tilbake til den heller unike musikken fra Classic æraen.

Etter spesialen ble det lagt ut en humorisitsk twist på å lage spesial for 50 år jubileum. The Five(ish) Doctors Reboot. Fikk meg en del god latter fra den.

Spoiler territorie fremover.

Først ser jeg på An Adventure In Space And Time.

 

An Adventure In Space And Time; handler om de tre første årene av produsjonen, William Hartnells liv i tiden rundt den samme tiden og folkene bak. Veldig bra skrevet av Mark Gatiss (av Sherlock/Doctor Who). Hartnell er portrettert av David Bradley som gjør en flott prestasjon. Meget bra drama gjenfortelling av Doctor Who sin start.  Måten berettelsen er bygd opp på taler til meg og er veldig godt «skrudd sammen».  Hyggelig å se William Russell, den orginale Ian Chesterton, ha en liten cameo rolle.

Jeg ble imponert over den og ja jeg gråt, særlig når han desperat ikke ville forlate showet, men hadde ikke kunnet fortsette på grunn av helsen. Og den siste bekreftelse av Hartnells egen tro på showet når du får se broen på et slags metaforisk vis fra 1963 til 2013 i den siste scenen. (før fakta biten).

flat,550x550,075,f

The Day of The Doctor

Klokken 20:50 lørdag 23. november startet sendingen, 94 land og kinoer rundt om i verden viser den, og oppnår en Guinness verdens rekord i største samsending av en drama TV serie. Serien startet på en lørdag og blir 50 på en lørdag.

Selve spesialen synes jeg var veldig bra skrevet og måten den var bygd opp på svarte på en hel del spørsmål jeg hadde da The Name of The Doctor’s siste scene kom. Steven Moffat har virkelig klart å skape en bra historie som er verdig en 50 års feiring av The Doctor. Syntes det var kjempe flott at de startet den indentisk med The Unearthly Child komplett med den originale svart hvit introen. Clara jobber som lærer på samme skole som Ian Chesterton og Barbra Wright var lærere ved i seriens start og som The Doctors barnebarn Susan Foreman var elev ved. Morsomt at U.N.I.T. er med som The Doctor har jobbet for (og fortsatt er ansatt hos) og at Brigadier Lethbridge-Stewart er med i form av hans datter Kate.

Må innrømme at jeg var usikker på om jeg ville ha Billie Piper med men måten det er gjort på er veldig bra og det faktum hun aldri har noen direkte kontakt med Tennant eller Smith eller for den saks skyld Clara. Du møter Bad Wolf utgaven, ikke Rose Tyler. Og hun gjør en flott jobb mot John Hurt som den krigspregete The War Doctor inkarnasjon. Jeg ville ikke ha noen svermeri og «lovey dovey» kliss. Det er nettopp derfor jeg er fornøyd med den delen.

John Hurt som mer eller mindre kastet seg inn i prosjektet på kort varsel gjør en kanon jobb og må innrømme at har tenkt litt som hans Doctor om noen av de utrykkene som blir brukt i serien, når jeg ikke bare lar barnet i meg stor glede meg over de. Måten han, Tennant og Smith jobber sammen er bare fint å se på. Skuespiller prestasjoner fullverdig noe så episk. Det å få med Hurt var en bullseye,  han gjør rollen som krigsherja Doctor så bra.

Måten de gjorde Gallifrey delen var bare fine ting, å få representert alle Inkaransjoner involvert. Alle de TARDISene som flokker inn. Inkludert den fremtidige The Doctor inkarnasjon. Må inrømme jeg hylte da jeg hørte «No! Sir. All thirteen!» etterfulgt av Capadis intenste blikk. Herregud som jeg gleder meg til hans tolkning. Ja jeg kommer til å grine når Smith er ferdig men kommer til å le/juble når Capaldi kommer.

Når jeg hørte Tom Bakers stemme og så han kommer på skjermen, ble jeg litt våt i øynene og lagde kose lyder og krølla meg litt ekstra inn i Baker skjerfet mitt som jeg fikk laget til jubileet. Han var så fortsatt den samme.

Vet ikke hvor nødvendig Zygonerne var for denne spesialen, kunne kanskje tenkt meg mer av Hurt/Tennant/Smith samspill. Ser på det som en liten nikk til den første og eneste opptreden de hadde i 1975 Terror of The Zygons historien.

Så blir veldig spennende å se Julespesialen å se del 3 av «of The Doctor» historie linja. (Ikke det at jeg vet om den får en of The Doctor type tittel.