Retro Crew 58: Gabriel Knight

I denne ukens Retro Crew setter vi oss ned for å snakke med Marius Kjørmo fra Gamer.no om pek-og-klikk-klassikerne Gabriel Knight: Sins of the Fathers og Gabriel Knight 2: The Beast Within, samt den upopulære tredje oppfølgeren i serien.Gabriel Knight driver en bruktbokhandel i New Orleans for å finansiere sin haltende skrivekarriere. Mens han gjør bok-research på en rekke ritualistiske drap oppdager han en konspirasjon som går tilbake til 1800-tallet og som truer mer enn bare hans eget liv.

Spillenes forfatter, Jane Jensen, blander på Dan Brown-vis (men før Dan Brown gjorde det!) ekte historie og fiksjon på en måte som ga dramatisk tyngde til en sjanger som ofte ble forbundet med mer humoristiske og lette spill som Monkey Island-serien.

Sins of the Fathers og The Beast Within har begge en følelse av å foregå i den virkelige verden, med relativt realistiske rolleskildringer og bruk av faktiske steder. I tillegg er spillene ekstremt effektive på å gi spilleren en følelse av paranoia, at jo nærmere du kommer å løse mysteriet jo mer strammes løkken rundt halsen til Gabriel. Noen er ute etter deg.

Med Aleks Hakestad, Jostein Hakestad, Marius Kjørmo

Retro Crew er et samarbeid mellom Radcrew.net og Gamer.no

Play