Rad Crew S24E03: Moralsystemer i rollespill er utdaterte

Spiller du som paragon eller renegade? Dette spørsmålet har nok ofte blitt stilt i samtaler om Bioware sin «Mass Effect»-serie rundt vannkjølere ca. 2007-2011, men i dag føles sånne binære moralsystemer i spill mer og mer absurd.

Vi diskuterer etikk og moral i datarollespill i ukas Rad Crew-podcast, og kommer vel egentlig frem til at den typen binære moralsystemer som blant annet Bioware har gjort populære, ikke egentlig fungerer. Det føles liksom absurd å måtte «makse ut» godheten din slik at du åpner opp alle dialogvalg.

Pluss: Vi diskuterer våre fem favoritt Mario-powerups noensinne. Jeg kan ikke tro vi ikke har hatt denne Topp 5-lista før, etter 11 år med dette showet? Nuvel!
Vi plukker også opp igjen «Halo Infinite» som fremdeles ikke har co-op, men likevel er et av de beste Halo-spillene på lenge. Jeg har personlig egentlig ikke savnet co-op i spillet, men kan forsåvidt forstå de som fremdeles venter på det.

Jeg spiller også Yuffie-DLCet til «Final Fantasy VII» remaken, som føles enda bedre å spille enn det allerede fremragende hovedspillet.
Snakkes neste uke folkens!

 

Play