Rad Crew 134: Dpad Studio og ramsalte veddemål

Norske D-Pad Studio har vært travelt opptatt med utviklingen av plattform-eventyret Owlboy de siste årene, og høstet mye internasjonal oppmerksomhet for den særegne visuelle stilen. Senest forrige uke ble det kjent at indiespillet er på listen over spill som skal i rampelyset på den anerkjente Penny Arcade Expo-messen i Seattle til høsten.

Opprinnelig postet på Gamer.no av Tor-Steinar N. Tangedal

I sommer har imidlertid bergenserne tatt seg noen uker fri fra Owlboy-arbeidet for å lage det musikalsle minispillet Savant Ascent. Spillet kom i salg forrige uke, og i ukens Rad Crew møter vi blant annet Jo-Remi Madsen og Simon Andersen fra D-Pad Studios, som forteller oss om bakgrunnen for sommerprosjektet, den unike pikselstilen og hvordan de havnet på PAX 10-listen.

Showet åpner naturligvis med en rykende fersk toppliste, denne gangen om de beste fantasy-universene i dataspill. Senere i showet blir det god tid til småprat – f.eks bisarre gamblingspill med datastyrte motstandere som slåss, den populære lastebilsimulatoren Euro Truck Simulator 2 og en fersk brukermodifikasjon som fundamentalt endrer hvordan du spiller The Witcher 2.

 

I nyhetssegmentet midtveis snakker gutta om John Carmacks nye jobb som sjefstekniker hos Oculus VR.

Her er ukens meny:

  • Topp fem fantasy-verdener i spill (00:03-00:27)
  • Intervju med D-Pad Studio om Savant Ascent (00:29-00:56)
  • Nyheter fra spillindustrien (00:57-1:10)
  • Spillrunde med The Witcher 2 og Euro Truck Simulator 2000 (1:11-1:28)
  • Kommentarer fra forrige episode (1:29-1:38)

Bak mikrofonen denne uka hører vi Are Ness Fløgstad, Stian Askeland og Jostein Hakestad

Gått glipp av tidligere episoder?

Hver episode av Rad Crew kommer på torsdager og produseres i samarbeid med redaksjonen i Gamer.no. Det betyr blant annet at våre anmeldere og skribenter fra tid til annen vil dukke opp i programmet for å snakke om ferske spillopplevelser, trender eller hva vi gleder oss til.

Play