Vi kårer de beste spillene fra 2017

Etter tre svette timer i et studio klarte vi omsider å kåre de beste spillene fra året som var. It’s GOTY time! 

Kåringen er ment å reflektere hvilke spill Rad Crew-redaksjonen likte aller best i året som gikk. Du har kanskje andre favoritter? Del dem med oss under i kommentarfeltet!

Vår metode

Vi gikk til verks på følgende måte: Alle i redaksjonen som ønsket bidro med sine egne Topp 5-lister over spill de likte best, som vi så brukte som grunnlag for å diskutere oss frem til hva som var de fem aller beste spillene, rangert fra 5 til 1.

Obs: Episoden inneholder spoilere, hovedsaklig fra Wolfenstein The New Colossus og Horizon Zero Dawn.

 


ÅRETS BESTE SPILL 2017 – RESULTATER

1. HORIZON ZERO DAWN

Horizon Zero Dawn er mange ting, men det er først og fremst en fengslende postapokalyptisk moralfortelling om farene ved teknologi, kunstig intelligens og konsekvensene av menneskelig hubris. Dernest er det et fenomenalt åpen verden-actionspill med et uovertruffent og fleksibelt kampsystem der du slåss mot eksotiske robotdinosaurer. Hovedpersonen Aloy er en glede å bli kjent med, og vi følte virkelig vi var med på hennes oppdagelsesferd gjennom postapokalypsen. Også ser det helt fantastisk ut, da.

2. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD

Nintendo fornyer Zelda-formelen med en vill og vakker åpen verden som vi elsket å utforske. Nintendo har skapt den beste versjonen av sin fantasi-verden Hyrule noensinne, og vi håper andre rollespilldesignere tar lærdom av hvordan spillet oppfordrer til utforsking og eksperimentering.

3. PERSONA 5

Persona 5 tør å handle om noe. Det forteller en historie om outsidere som finner hverandre og gjør opprør mot det etablerte. Du blir kjent med årets beste rollegalleri mens du finner din plass på skolen, og slåss mot demoner på fritida. Den “Buffy”-inspirerte blandingen av sosial sim og “dungeon crawling” har aldri fungert bedre.

4. HELLBLADE: SENUA’S SACRIFICE

Utvikleren Ninja Theory sitt God of War-inspirerte spill er en sterk historie om en vikingkvinne som må finne sin tapte kjæreste mens hun konfronterer flere norrøne gudeskikkelser underveis. Spillet ble utviklet i samråd med eksperter på psykisk helse, og det vises igjen i sluttproduktet: Det gir oss et intimt og skremmende innblikk i Senua sin kamp mot norrøne mytologiske monstre og sin egen mentale helse, med et fenomenalt lyddesign som stadig fikk oss til å tvile på hva som var virkelig – og uvirkelig.

5. NIER AUTOMATA

Yoko Taro sitt magnum opus, en filosofisk og eksistensiell robot-opera,  er noe av det mest unike du kunne spille i hele 2017. Et kvalitets-kampsystem fra Platinum Games støtter opp om en melankolsk sci-fi historie leker med spillmediet på finurlige måter underveis. Se alle fem (!) sluttene for å få hele fortellingen! Poeng for kanskje årets beste soundtrack, med tydelig inspirasjon fra Ghost in the Shell.

ANDRE PERSONLIGE FAVORITTER FRA REDAKSJONEN:

 • Super Mario Odyssey
 • Assassin’s Creed: Origins
 • Pyre
 • Uncharted Lost Legacy
 • Wolfenstein: The New Colossus
 • What remains of Edith Finch
 • Destiny 2
 • Observer
 • Milkmaid of the Milky Way
 • Playerunknown’s Battlegrounds
 • Life is Strange: Before the Storm

iTunes-link — RSS-feed — Direkte nedlasting

TAKK TIL VÅRE EXECUTIVE PRODUCERS

Eirik Haver, Christian Langeland, Ole Jørgen Øverby, Thomas Folgerø, Mikkel Andreas Granrud, Harald B Danielsen, Thomas Folgerø, Erlend Solberg, Thor Olav Iversen, Thorbjørn Talseth, Anders Berge, Tor Magnus Knudsen

Spesiell takk: Herman Lilleng, Andreas Hadsel Opsvik, Jens Erik Vaaler, Audun Rodem, Jon Cato Lorentzen og Rune Fjeld Olsen.

Play