Dobbel skjerm, dobbel moro.

 

Det dobbelskjermede vidunderet som ikke mange hadde troen på i 2004, Nintendo DS, viste seg å bli en av de største suksesshistoriene i spill noensinne.

Sammenlignet med den sorte, sexy PlayStation Portable var det få som trodde den grå og stygge andungen hadde en sjans i havet. Men med spill som Brain Training og Nintendogs, etterfulgt av tonnevis med minneverdige spill, og en snasen revidering med Nintendo DS Lite, snudde denne skepsisen helt i løpet av maskinens levetid.

I denne episoden av Retro Crew snakker vi om den teknologisk underlegne, men allikevel revolusjonerende konsollen som brakte spill til nye marked, og som man kanskje også kan si at banet vei for moderne mobilspill.

 

RSS FEED/ ITUNES

 

Om forfatter

Avatar

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.

4 Kommentarer

 1. Avatar
  Knototer

  når jeg laster ned episoden på mobilen får jeg den episoden fra sist

  Retro Crew!! prøvde to ganger, fikk episoden 17 ikke 18

 2. Avatar
  Audun V. Skilbrei

  Jeg synest dere er litt for kritiske til super mario 64 ds. Kontrollene er ikke optimale. Men de er ikke helt ubrukelige heller. Jeg har personlig spilt det i mange timer. Har ca. 140 stjerner og jeg ble vant til kontrollene såpass at de ikke plagde meg lenger.

  Og bortsett fra kontrollene er det jo fremdeles et FANTASTISK spill gjort enda litt bedre med de nye spillbare karakterene. Og det har jo også mye bedre framerate en det hadde ihvertfall på PAL nintendo 64.

  Btw. Dere nevnte at det er bedre på 3DS pågrunn av analog spaken der.
  Ikke glem at når du spiller ds spill på 3ds så er analog spaken kun en digital kontroller. Spillene måtte jo ha vært programmert til å bruke analog kontroller.
  Så du får ikke analog kontroll av mario i super mario 64 ds. Men det kan jo hende at det føles litt bedre med analog spaken da. Personlig så likte jeg ikke å bruke den.

  Det hadde egentlig vært helt greit for meg om de lagde en 3ds utgave av Mario 64.