Retro Crew Stage 1-2: Street Fighter fyller 30

Go home and be a family man!

Street Fighter fyller 30 år i år og det feires med brask og bram i Retro Crew leiren. I dag har Ketil Espenæs med seg Håkon Puntervold i studio. Håkon er en ihuga retroentusiast, liker 12 år gammel whiskey og er spesielt glad i Street Fighter serien. Det blir litt drypp med retro relaterte nyheter før det snakkes om Blue Max til Atari 8 bit og Little Samson til NES. I tillegg kommer det selvfølgelig en lang prat om Street Fighter, alt fra historikk til online miljøet i Norge.

Og et retro-intervju:

I andre del i denne episoden vil du bli kjent med Tim lapetino og Steve Hendershot. Tim er nok mest kjent for å ha gitt ut den populære boka Art of Atari. Boka handler om de fantastiske illustrasjonene som ble laget til Atari spillene på 70 og 80 tallet. Steve Hendershot jobber nå, sammen med Tim Lapetino, på en bok titulert Undisputed Street Fighter: The Art And Innovation Behind The Game-changing Series. Denne boka tar for seg illustrasjonene i Street Fighter spillene, folkene bak og hvordan dette har påvirket vår populærkultur.

Pausemusikk: Håkon Puntervold: https://soundcloud.com/punti0ne/street-fighter-2-ryu-ending

 

EXECUTIVE PRODUCERS

Eirik Haver, Christian Langeland, Ole Jørgen Øverby, Thomas Folgerø, Mikkel Andreas Granrud, Harald B Danielsen, Thomas Folgerø, Erlend Solberg, Thor Olav Iversen, Thorbjørn Talseth.

Play