Playstation 2: Josteins favoritter

Hvil i fred, Playstation 2. Du var en av de beste spillkonsollene noensinne, et vidunder av en maskin som appellerte like mye til både casuals og hardcore-gamere, og med en spillkatalog som mangler sidestykke kanskje med unntak av Super Nintendo.

I denne høyst subjektive lista presenterer jeg mine fem favoritter blant Playstation 2-eksklusivene! Men først et par ting om meg:

Jeg er ikke en spesielt stor fan av Grand Theft Auto-spillene, eller Gran Turismo.

Jeg er heller ikke Kingdom Hearts-fan.

Sånn :)

Hør episode 104 av Rad Crew senere denne uka for å høre oss diskutere denne lista, og de andre Rad Crew medlemmenes favoritter.  Post dine egne i kommentarfeltet!

5. We <3 Katamari

Oss europeere fikk ikke oppleve Katamari Damacy-galskapen før oppfølgeren kom ut.  For en opplevelse We <3 Katamari er. Det knallsprø narrativet er ramme for en rekke nivåer som bare eskalerer i oppfinnsomhet og ren skaperglede. Jeg vil ALDRI slutte å rulle min katamari.

4. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Det er som om alle ambisjonene til Hideo og Kojima endelig fikk sitt «payoff» i Metal Gear Solid 3, en James Bond-inspirert historie om den kalde krigen som allikevel beholder Metal Gear-gameplayen og alle de vanvittige detaljene Kojima putter i disse spillene. En uforglemmelig spillopplevelse.

3. Final Fantasy XII

Med et nytt avansert, urverk-lignende kampsystem og Final Fantasy Tactics/Vagrant Story-teamet bak spakene ble dette et helt unikt spill som bryter med Final Fantasy-konvensjoner samtidig som det umiskjennelig er et Final Fantasy-spill. Og for en gangs skyld er stemmeskuespillet bra!

2. Shadow of the Colossus

En gutts søken etter å gjenopplive sin døde kjæreste krever at han må felle en rekke kolossale skapninger – men hvem trekker egentlig i trådene her?

1. Persona 4

Et av mine favorittspill gjennom tidene. Persona 4 er et spill om vennskap, high school, og demonbekjempelse. På overflaten virker det kanskje som et vanlig JRPG men jo mer du er villig å ofre av din tid, jo mer gir Persona 4 tilbake. Til slutt ønsker du aldri å returnere til den virkelige verden igjen. Du blir rett og slett oppriktig glad i rollefigurene og du føler at du kjenner dem. Persona 4, du er mitt «øde øy»-spill.