Sidekicks i spill pleier av og til å være et irritasjonsmoment. Men denne gangen forsøkte vi å finne de som faktisk er ganske hjelpsomme når du trenger det, enten de er gode til å slåss, skyte eller bare hjelpe til på andre måter! Kom gjerne med dine egne forslag i kommentarfeltet :)

5. Boone (Fallout: New Vegas)

Boone er en JÆVEL med sniper-rifla si.

Craig Boone er så god å ha med på ferden i Fallout: New Vegas at man knapt rekker å aktivere V.A.T.S. før han allerede har skutt hodet av alle fiender, til og med de du ikke visste var der.


 

4. Alyx Vance fra Half Life 2

Alyx Vance: like kjapp med vittige kommentarer som hun er med avtrekkeren.

Half Life 2 (og spesielt Episode 1 og 2) får mye velfortjent skryt for hvordan forholdet mellom Gordon Freeman og Alyx Vance har direkte følger for gameplayet. Alyx hjelper deg med sin pistol og er faktisk veldig aktiv med å bidra til å drepe flere av fiendene selv. Samtidig kan vi ikke ignorere hennes rolle i historiefortellingen som også er svært vellykket.

 

3. Tripitaka eller “Trip”  fra Enslaved (2010)

Absolutt alle bør spille Enslaved: Odyssey to the West.

Trip bidrar ikke mye direkte i nærkamp men hun har svært hjelpsomme ferdigheter som du kan bruke taktisk i de rette øyeblikkene.  Hun er hjernen der “Monkey”, spillets helt (eller anti-helt) er musklene.  Hun gir en ekstra dimensjon til et ellers ganske ordinært actionspill. I tillegg er både hun og Monkey svært godt realisert av skuespillere og manusforfattere, som også hjelper!

 

2. Hunden din (Fable 2, 2008)

For en gangs skyld klarte Peter Molyneux å levere på de fleste av sine ekstravagante lovnader. Hunden i Fable 2 gjør virkelig nytte for seg. Fra å imponere folk med triks, grave opp skatter (og av og til kondomer, forhåpentligvis ikke brukte!) og angripe fiender.  Han er din venn for livet! SPOILER: Hvis du ikke ofrer han på slutten, da.

Voff voff!

1. Yoshi – første gang i Super Mario World (1990)

SPIS EPLET, YOSHI

Yoshi tilførte en helt ny dimensjon av muligheter til Super Mario World. Han kan svelge fiender, som igjen på Kirby-vis kan gi ham nye ferdigheter som du kan navigere spillet med. Han er selve prototypen på en hjelpsom sidekick som virkelig tilfører et spill noe viktig og nyttig. Ganske banebrytende, men så er det jo et Miyamoto-spill vi snakker om. I tillegg er han jo litt sjarmerende da! YOSHI!

Om forfatter

Avatar

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.