Jeg elsker U.S.S. Enterprise 1701-E, OK?

Det er det beste romskipet noensinne designet. Sorry, jeg lager ikke reglene.

Kanskje på tide at vi poster litt flere artikler her på Radcrew.net? Og hvorfor ikke starte det med mer Star Trek. Forresten, er du fan av Star Trek? Sjekk ut podcasten vår om alle kinofilmene!

Men jeg ville snakke om U.S.S. Enterprise E! Skipet ble designet av illustratør John Eaves og først brakt til live av Industrial Light and Magic i den mørke, men likevel optimistiske filmen «Star Trek First Contact» i 1996, og er rett og slett det beste romskipet noensinne. Ja, inkludert Millennium Falcon. Se på herligheten:

Det kombinerer det futuristiske fra Enterprise 1701-D, skipet som i 7 år fulgte mannskapet under Jean Luc Picard, med de skarpere linjene og tydeligere profilen av det opprinnelige Enterprise fra 1960-tallsserien. Slik introduseres det i Star Trek First Contact, mens Picard tar opp sin Captain’s log og sier:

«The moment I have dreaded for nearly six years has finally arrived. The Borg, our most lethal enemy have begun an invasion of the Federation, and this time there may be no stopping them

U.S.S. Enterprise D fra TV-showet var et diplomati-skip. Det kunne bite fra seg når det trengtes, definitivt, men det var et skip laget for utforsking og fredelige oppdrag. Enterprise E er et skip laget for å gå head-to-head mot Starfleet sin største fiende, The Borg:

John Eaves ga skipet et veldig fremoverlent design som nesten gir det et slags rovfugl-aktig preg. Eller kanskje det ligner mer på en mako-hai? Uansett fremstår det som aggressivt, fullt av attitude, og nydelig fotografert fra alle vinkler.

 

Visste du at miniatyren brukt i «Star Trek First Contact» var flere meter lang, og hadde innebygde lys? Nå vet du det! Den var betydelig større enn modellen som ILM brukte til Enterprise D i «Star Trek The Next Generation», og det lange designet virker nesten som designet for 35mm widescreen kino.

Følg med her på Radcrew.net for mer nonsense!