Ready Player One

Om du har vokst opp på 80 tallet og/eller har spilt spill eller sett filmer fra tidsepoken har jeg en bok dere vil like.

Ready Player One skrevet av Ernest Cline

Versjoner av omslag

Du møter Wade Watts, som vokser opp i 2044 og verden har gått mer eller mindre adundas, klimaet er ødelagt, fattigdom, sult og sykdom er utspredt.

De fleste i verden rømmer fra virkeligheten i OASIS, et virituelt utopia. Han går på skole der og har venner der. James Halliday som er skaperen av OASIS har dødt uten arving og har dermed skapt en egg jakt som alle kan delta i og kan vinne kontroll over OASIS og hans formue. Denne jakten har pågått i flere år uten noen resltater.

Du kastes inn i en verden regjert av pop kultur og spill kultur fra 80 tallet. Jakten på Hallidays egg er i gang. I det virkelige liv setter Wade i stand gamle konsoller og ser gamle serier og filmer og leser gamle ting. I OASIS kan du være hvem du vil, se ut som du vil og være hvor du kan forestille deg.

Vil ikke si så mye mer.

Jeg hadde en knall tid med boken og ønsker at flere skal få del i denne opplevelsen. Noe av det i den har jeg egentlig aldri vært i befatning men følte at historien snakket til kjernen av hvem jeg er. Boken anbefaler jeg på det varmeste.  For meg var det et spontan kjøp kun basert på tittelen av boken. (var nødt ^_^ )