Endelig er «Splatoon 2» her! Det finnes få spill der ute som har samme mengde stil og sjarme, og Nintendo må berømmes for å faktisk klare å lage et familievennlig skytespill som er både moro og intenst.

Vi snakker om spillet i ukas episode, inkludert den spennende enspillermodusen, og hvorvidt spillet har nok av nye ting å by på for folk som spilte eneren til døde.Svaret er «tja». Men vi har det moro!

Stian har testa «Destiny 2»-betaen og kommer med sin foreløpige vurdering av det etterlengtede skytespillet fra Bungie. Har de lært av feilene sine? Yngvil på sin side har spilt bybyggerspillet «Kingdoms & Castles» på Steam, og forteller om det kan lindre kløen til folk som ser etter et nytt byggespill ala «Sim City».

I ukas Topp 5-liste skal vi til tegneserienes verden. Comic Con er nettopp ferdig i San Diego, og derfor bestemte vi oss for å oppsummere det vi mener er de fem beste spillene basert på tegneseriebøker noensinne. Noen som husker «The Darkness»?

Vi kommer også med en oppdatering på «Final Fantasy XII», mange flere timer uti spillet. Spoiler: det er litt som å åpne luker i en adventskalender hver dag, hele tiden, og vi elsker det. I tillegg kommer vi innom nyheten om at Casey Hudson er tilbake i Bioware. Hva betyr det for utviklerens fremtid?

 

Neste uke tar Rad Crew en liten pause, men vi gir ut en episode fra arkivet til glede for nye lyttere. Husk å abonnere på podkast-feeden for å få med deg episoden!  


iTunes — RSS-feed — Direkte nedlasting

EXECUTIVE PRODUCERS

Eirik Haver, Christian Langeland, Ole Jørgen Øverby, Thomas Folgerø, Mikkel Andreas Granrud, Harald B Danielsen, Thomas Folgerø, Erlend Solberg, Thor Olav Iversen, Thorbjørn Talseth, Anders Berge, Tor Magnus Knudsen

 

 

Om forfatter

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.

 • Anders tn

  Må berre skyte inn ein kommentar her da det blei veldig masse synsing om RAM.
  -Hastighet, ein kombinasjon av frekvens og med CAS/CL latency, forteller kor lang tid du faktisk bruker på å aksessere minnet. Generelt sett har ikkje hastigheta stor betydning med mindre du skal gjer spesiell oppgaver. Eksempelvis vil det til gaming kansje lønne seg og kjøpe ei 2600MHz eller 2800MHz brikke kontra ei på 2400MHz, men etter det betaler du fort type 300-400 kr for 1-2 fps. Alle minnebrikker med ein gitt frekvens er i utganspunktet like so velg den som koster minst uten at du fullstendig ofrer CAS latency. Med andre ord ikkje betal 400 kr for å gå frå CL 18 til CL 17.

  -Ikkje ta utganspunkt i kva hovedkortet støtter når du velger minne. Frekvensane som er oppgitt der har ikkje hatt noken betydning etter at Intel lanserte XMP profiler og AMD begynte og støtte det med Ryzen. Merk at det er et lite unntak med Ryzen serien kun takler frekvenser som er et multiple av 100, eksempelvis 2400, sia CPU-en ikkje liker og jobbe med 150Hz internt. Sistnevnte er et krav for å kunen nå frekvenser som 2666MHz.

  -Mengda minne du har påvirker ikkje hastigheta på noken applikasjoner før du eventuelt går tom. Har du fylt opp maskina med minne, altso sitter du med 32 eller 64 gigabyte, og aldri bikker 14-15GB i bruk vil di maskin ikkje være raskere enn om du hadde hatt kun 16GB. NB: I dag har alle hovedkort/CPU-er støtte for dual channel minne og enkelte, LGA 2011 plattformen til Intel og Ryzen Threadripper, støtte for quad channel minne. Det betyr at CPU-en kan snakke med henhaldsvis 2 eller 4 brikker samtidig. Det seier seg sjøl at har du for eksempel planer om å kjøpe ein Threadripper CPU so vil du ha 4 brikker istedenfor 2 for å få mest ytelse.Ergo trenger du kun 16 GB ram med Threadripper vil du heller ha 4x4GB enn 2x8GB. Når det er sagt speler jo økonomien inn og vist 4x8GB knapt medfører ein kostnadsøkning er det jo kjekt og ha.

 • Anders tn

  Vist du skal kjøpe deg maskin no Jostein, og programmet du bruker til å redigere lydklippa er CPU avhengig, bør du sjå på Ryzen 1700 eller Ryzen 1600. Eventuelt vist du ikkje har lyst og bruke type 30-40 minutter på overklokking bør du sjå på X variantane. Med tanke på hovedkort renger du et kun B350 brikkesettet med mindre du vil ha SLI og Crossfire støtte. Skulle Ryzen ikkje være bra nokk ville eg venta 4 veker på Ryzen Threadripper for prisinga på Intel sine LGA 2011 CPU-er er heilt bananas og vil sannsynlegvis forbli det sjøl etter Threadripper dukker opp. Virker som Intel har tenkt å stole på at gamere som ikkje forstår at det å betale for type 8 kjerner og 16 tråder i dag er ubrukelig til det formålet skal kjøpe deira dyrare CPU-er sia dei er hakket raskere per kjerne og derav gir nokre få fps meir enn AMD sine alternativ som gir deg langt fleire kjerner til samme pris.

  NB: Anbefaler forresten at du plukker opp ein vannkjøler med to 120/140mm vifter enten du skal overklokke eller ikkje. Ryzen kjølerane er faktisk ikkje so ille, men det er ein stor fordel å ha ein vannkjøler som bles varmen rett ut av kabinettet kontra ei vifte som berre sirkulerer den inni boksen.