Retro Crew: Donkey Kong Country – bra eller oppskrytt?

I ukens episode er det duket for et lite showdown: Are og Jostein er ikke helt enige i hvorvidt SNES-spillet Donkey Kong Country er et spill som er verdt å besøke igjen nå i 2014. Du har kanskje spilt Tropical Freeze og vil vite hvor serien startet?

Donkey Kong Country var et spill som gjorde Donkey Kong om fra skurk til helt, under spillstudioet Rare. Spillet definerte på mange måter hva et typisk Rare-spill skulle være. Samlemani, utfordrende plattformmekanikker og ikke minst en grafisk stil som kanskje er litt kontroversiell blant noen?

For selv om vi er enige i at musikken er god og at spillet er en teknisk perle, mener Are at det visuelle designet har store mangler og at plattformspillmekanikkene ikke sitter like bra som i Mario-spillene. Han mener de storøyde CG-animerte spillfigurene i SNES-spillet mangler den finessen som man ser i andre spill, og at det hele var et slags triks for å få SNES-konsollen til å virke som den kunne hamle opp med de nye 32-bits konsollene som kom ut. Teknikken med å først rendere 3d-modeller for så å bruke dem som sprites i tradisjonell forstand ga spillet en unik look i 1994, men har det holdt seg?

Det hele utvikler seg litt til en debatt som Rare sine spill generelt i SNES og N64-æraen.

iTunes / Direkte Download RSS-FEED Soundcloud / Stitcher

Hva synes du om Donkey Kong Country?

med: Are Ness Fløgstad, Jostein Hakestad

 

 

Play