Rad Crew S14E17: WWE2K18 og Shadow of War

Kontroverser om veldedighet og «loot-kister» til tross: Det er godt å være tilbake i Tolkiens verden av magi og orker. Vi snakker om Shadow of War og WWE2K18 i ukas episode.

Shadow of War – we’re talkin’ Tolkien

Utvidelsen av «nemesis»-systemet fra eneren er i stor grad vellykket, med et mer komplekst hierarki og orker som har mer personlighet enn i forrige. Kampsystemet føles også som om det flyter bedre, og vi er godt fornøyd så langt. Alle mekanikkene sitter som ei kule: Så får det heller være at selve handlingen er like interessant som oppvaskvann. Og hva er greia med Shelob?

Uansett, det er en spillopplevelse som er ganske unik. Det er egentlig bare forgjengeren og dette spillet som føles som dette, og vi lurer litt på hvorfor ikke noen har prøvd å kopiere nemesis-systemet? Det er jo så underholdende. Spillet ser også fenomenalt ut, og Are som spiller det på PC i 4K-oppløsning er en heldiggris. Jeg nøyer meg med PS4 Pro, det er ikke så gærnt det heller.

Jeg er også imponert over musikken, personlig, som det er lagt betydelig innsats inn i. I tillegg er det dritkult å se flere skapninger fra Middle Earth, ikke bare alver, orker og mennesker, representert denne gangen.

Vi kommer også litt inn på kontroversene med spillets «loot»-kister som kan kjøpes for ekte penger. Dette er ikke en spesielt bra trend, og det er litt kjipt at du kan kjøpe deg XP-boosts og lignende forbedringer underveis. Men påvirker det spillet i veldig negativ grad? Svaret er «tja», foreløpig.

Bli med til Middle Earth i ukas episode av Rad Crew! Tolkien snur seg i grava, men moro er det.

WWE 2K18 – beste på flere år

Som du kanskje har fått med deg har vi også en podcast om pro-wrestling. Derfor tenkte vi i år at det kunne være artig å se hva som skjer i spillversjonen av WWE-verdenen også.

Vi har testa «WWE 2K18», et spill som kanskje prøver å omfavne akkurat litt for mye i sin søken etter å representere alt av WWE i ett og samme spill. Det er likevel det beste i serien på flere år, og det er moro å arrangere drømmekamper med dine favorittstjerner. Like tilfredsstillende er det å gjøre alle «moves» som du kjenner fra TV og ulike WWE-events.

Det tar litt tid å bli vant med de timing-baserte angrepene og forsvarsteknikkene, men det resulterer i ganske vellykkede gjenskapinger av wrestlingkamper. Kampsystemet er smidig og fleksibelt, og alle utøverne du kjenner fra Raw og Smackdown er svært godt representert i virtuell utgave. Alle entreene er også veldig godt reproduserte, med autentisk musikk og publikumsreaksjoner. De har til og med litt buing på Roman Reigns inni der?

Smart er det også å representere kampene med stjernerating: det gjelder ikke bare å «vinne», men samtidig å gjøre en kamp som underholder publikum fra 1 til 5 stjerner. Dermed ivaretas litt av den viktige drama-delen av underholdningsformen som jo ikke egentlig er en sport, men en blanding av stunts, teater og såpeopera.

Den største svakheten er kanskje at min favoritt-ting med pro wrestling, overraskelsesmomentet når noe helt uventet skjer, nesten er umulig å gjenskape i et dataspill. Men det er vanskelig å klandre akkurat WWE 2K18 for et problem som er innebygd i alle wrestlingspill.

Karrieremodus bedre enn Universe Mode

Spillet bommer dessverre litt på to viktige områder: i sin «Universe Mode» som lar deg simulere alle WWE-showene fra uke til uke, og i kommentatorene som kommenterer matchene. Det er mye mer givende å holde seg til karrieremodusen der du selv kan lage en wrestler, eller simpelthen spille flerspiller med venner der du kan se favoritt-utøverne dine gjenskapt på stort sett vellykket måte, eller prøve å gjenskape legendariske øyeblikk.

Kommenteringen av kampene ganske klønete implementert, og kan med fordel skrus av. Det er synd i en så viktig del av pro wrestling, som avhenger av at kommentatorne er der for å underbygge dramaet i de ulike situasjonene. Og når andre spill får det til mye bedre finnes det ingen unnskyldning.

Alt i alt leverer spillet en passe autentisk wrestlingopplevelse som nytes best sammen med venner i sofaen.

Hør ukas episoden for å høre alt vi har å si om både Shadow of War og WWE2K18, og sjekk også ut en enda mer utfyllende anmeldelse av WWE2K18 på PressFire.no.

Topp 5 som vanlig!

Siden det er oktober fortsetter vi våre allehelgensaften-relaterte Topp 5-lister, og denne uka snakker vi om skumle forbannelser i spill! Husker du hva som var greia med byen Silent Hill? Det er et ganske utrivelig sted! 

I nyhetene rakk vi akkurat ikke komme innpå EA sin stenging av Visceral, studioet bak Dead Space 2, men at «Dragon Age»-sjefen forlater Bioware fikk vi med oss! Hva betyr det for fremtiden til serien?

Spill som omtales denne uka:

«WWE 2K18»
«Middle Earth: Shadow of War»
«Destiny 2»

I lyttersegmentet spurte vi lytterne våre: hvilke spill trenger IKKE en mørk reboot? Svarene vil overraske deg. Kanskje.

iTunes — RSS-feed — Direkte nedlasting

EXECUTIVE PRODUCERS

Eirik Haver, Christian Langeland, Ole Jørgen Øverby, Thomas Folgerø, Mikkel Andreas Granrud, Harald B Danielsen, Thomas Folgerø, Erlend Solberg, Thor Olav Iversen, Thorbjørn Talseth, Anders Berge, Tor Magnus Knudsen

Play