Hør vårt nye show om James Bond-filmene

«You’ve had your six.» Velkommen til et helt nytt show fra Rad Crew: Et retrospektiv om alle Bond-filmene fra «Dr.No» til «Spectre», annenhver uke! 

Først ut er selvfølgelig «Dr.No» fra 1962.

«Dr.No» er den første seriøse filmatiseringa av Ian Flemings berømte spion-karakter James Bond. Filmen la grunnlaget for mye av formelen som skulle fungere så bra de neste femti årene, og som fremdeles slår an blant veldig mange kinogjengere.

Holder «Dr.No» seg? Hva slags internasjonal politisk klima kom filmen ut i? Hvordan er den gang ganske ukjente Sean Connery i sin aller første film som James Bond?

NESTE FILM:

Faktasjekk:

  • Vi rapporterte ved et feiltak at Bernard Lee spilte «M» frem til Pierce Brosnan tok over som Bond, men Bernard Lee døde i 1981.
  • Komponisten av Bond-temaet vant en rettssak sent på 90-tallet i Britisk rett om eierskap til Bond-temaet, som han hevder å ha skrevet. Vi mener likevel at John Barry, komponist bak nesten alle Bond-filmene fra 1962 til 19867, sitt bidrag med å arrangere temaet gjør Bond-«sounden» til det den er. Det er en grunn til at den originale komponisten ikke ble invitert tilbake i neste film, eller noen av filmene. Produsentene var rett og slett ikke fornøyd.

I studio denne gangen er Are Ness Fløgstad, Aleksander Hakestad, Stian Askeland og Jostein Hakestad.

iTunes | Abonner med RSS

HØR EPISODEN HER:

Play