Topp 5: Ares favorittspill fra 2013

God jul, folkens! Spillåret 2013 har vært konge! Her er min topp 5.

5. Metal Gear Rising: Revengeance
metal-gear-rising-revengeance-arm
Det er sjeldent vi får så gode hack-and-slash-spill som Metal Gear Rising: Reveangeance, enda sjeldnere at vi får et med en historie som er verdt å fortelle. Det er det som er så magisk med samarbeidet mellom Kojima Productions og Platinum Games – de har tatt det beste fra begge sider og sveiset det sammen til et av de beste Metal Gear-spillene. Ja, også kan du dele opp alt i hundrevis av små biter!

4. The Last of Us
shotgun
Jeg trodde ikke zombier kunne være skumle lengre, men Cordyceps-zombiene er de ekleste, og skumleste, fiendene vi har hatt denne generasjonen. The Last of Us imponerte meg med konge leveldesign, troverdige rollefigurer og en helt fantastisk slutt.

3. Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies
defenseready
Et spill hvor man styrer en advokat som skal forsvare forskjellige drapssiktede anime-klisjéer i retten høres kanskje ikke så fett ut, men Ace Attorney-spillene er prima saker. Det er alltid super tilfredstillende når du slår henda i bordet, skriker ­»Objection!» og ser aktoratet gnisser med tennene. Det hadde dog ikke funket hvis de ikke var så velskrevne og morsomme som disse spillene er kjent for å være. Dual Destinies fortsetter tradisjonen, i tillegg til at Capcom nå har fjernet alt som kunne være frustrerende. Man trenger heller ikke å ha spilt de tidligere spillene for å nyte dette, så du har ingen unnskyldning!

2. Tomb Raider
tombraider2013
Resident Evil 4 har inspirert ganske mange spill siden det kom ut, alt fra Call of Duty til Mass Effect, men det er fortsatt ingen som har klart å toppe det. Tomb Raider er det som kommer nærmest, med solid pacing, konge leveldesign og, for første gang, en Lara Croft jeg faktisk bryr meg om.

1. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
large
A Link to the Past er nok det spillet som har definert Zelda-serien mest, nesten alle spillene som har kommet siden har fulgt samme formelen. A Link Between Worlds er en hyllest til denne klassikeren med samme Hyrule, samme fantastiske musikken og samme lydeffekter, men det er også en friskt pust i en serie som trenger det. Du har ikke lengre noen dødtid, ingen tutorial som tar timer å spille gjennom – du blir kastet rett ut i en åpen verden med mye å utforske. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds er det beste spillet på mange år, og nå et av mine favorittspill.