Topp 5 – Hva vi helst vil glemme fra 90-tallet.

90 tallet var litt av et tiår dere. Vi mesket oss med perverse OL pins fordi vi var hadde gjennomført Lillehammer OL i en evigvarende Dæhlie rus. Heavy metal gutten borti gata hadde byttet ut Iron Maiden og Helloween med Nirvana og Pearl Jam. Det var kult å ha store bilder av leoparder med svart bakgrunn på soverommet. Jentene tok gjerne på seg brun leppestift, Reebok pumps og store strikker i håret mens de tittet på Friends. Undertegnede var på kinodate og så tragedien “Wild Wild West”. Det kunne vært verre. Det kunne vært “Battlefield Earth”. I tillegg avsluttet jeg tiåret ved å forlate Amiga til fordel for PC!

What’s up Preppie?

 

Hva vil du helst glemme fra 90-tallet? Ring telefonsvareren vår på 477 00 364 og fortell!


5. Segas nedtur
Da Sega lanserte sin Megadrive (Genesis i USA) startet de en massiv svertekampanje mot Nintendo. “Sega does what Nintendon’t.” Nintendospillere var en haug med kvisete drittunger som hadde fetisj for feite soppspisende rørlegger i røde snekkerbukser. Sega spillere var derimot kule Darth Vader lignede ikoner med bermudashorts. Tøffe i trynet skulle Sega også utkonkurrere Super Nintendo med sin Sega CD og 32x modul. Dessverre havnet dette tilleggsutstyret fort i rabattkurven. Trenden fortsatte for Sega Saturn og Dreamcast. I dag finner vi et Sega som en liten fjert i orkanen av tredjeparts spillprodusenter.

 

 

4. Din første CD rom
Jeg husker enda hvor spent jeg var på mine nye 6x CD ROM. Den grå spilleren så helt malplassert ut i min hvite Olivetti desktop PC med luftehull kjøpt på tilbud på OBS Stormarked. Lite ante jeg at dette var begynnelsen på ekle svirrelyder, Windows 95 i blåskjermmodus og elendige FMV spill.

 

 

3. FMV
Sa du FMV? “Full Motion Video” er jo framtiden for pokker! Eller ihvertfall trodde vi det på 90 tallet. Vi måtte ha Encarta 95 for å gjøre ferdig særoppgaven, og fortsatte kvelden med å bli liksom-redde av dårligheter som skrekkspillet “Phantasmagoria.” Multimedia var tingen dere. Dedikerte enheter som Philips CD-I og Commodore CDTV ville gjøre sitt inntog i stuen for å holde ditt allerede stygge overdimensjonerte anlegg og bråkete VHS spiller med selskap. En strategi som ga lange røde tall i regnskapet. Til og med mykporno klassikeren «Plumbers don’t wear ties» til 3DO var en flopp! Go figure!

 

 

2. Commodores konkurs
Det hadde lenge gått nedover, og vi Amiga fans så det uunngåelige komme. Noen få standhaftige helter, glemt av historien, tviholdt på sin Amiga 1200 med Zorro II ekspansjonskort. Men vi andre gikk over til den andre siden hvor den stygge Olivettimaskinen med “Windows 3.11 for Workgroups” sto og hånte deg der du sto ved siden av din far og oppga dine hårdt opptjente sparepenger til smurfen bak disken. Amiga følelsen var for alltid død og begravet, men jeg fikk da iallefall spille Doom! RIP Amiga 1982-1994.

 

 

1. Internett
Helsike så stas det var da jeg satt i bilen med mamma og proklamerte at nå måtte vi jaggu skaffe oss internett. En kar i klassen (en av de som fortsatt tviholdt på sin Amiga 1200) kunne informere meg om at US Robotics 28.8 var det beste modemet på markedet. Det var på tilbud på OBS faktisk! Det eneste som da gjensto var å opprette konto hos Telepost eller Schibstednett. Jeg valgte førstnevnte og fikk min første feilstavede e-mail adresse. Den mistolkede estnes@telepost.no var et faktum.
Men for en stygg opplevelse weben var. Det var en grå verden av Netscape tilpassede hjemmesider som får Citroen Berlingo til å virke sexy. For ikke å snakke om hele “dialup” opplevelsen og rullegardin symptomet på treigt innlastende websider. Men man kunne nå alltids trøste seg med mIRC og #stavanger. @OP?