DuckTales får en remake! Det gjør oss utrolig, uendelig lykkelige. Det gjør at vi føler oss unge igjen. Og du kan vedde på at vi skal snakke om det i ukens episode av Rad Crew. Kanskje kan det også bane vei for andre spill som fortjener en ny runde i rampelyset? Her er de 5 klassiske Disney-spillene vi syns bør få en remake.

 

5. The Lion King (Virgin/Disney)

Sug på DEN, Scar!

Virgin Interactive slo hjernene sine i hop med Disney sine i 1995 for å gi oss et av de beste filmlisensierte plattformspillene noensinne. Spillet starter, som filmen, med Simba som løveunge, og ender med at du må vende tilbake til ditt hjemområde for å ta knekken på Scar. På reisen må Simba gjennom noen enormt kreative nivåer, noen av dem er til og med basert på enkelte av musikalnumrene i filmen! Musikk, grafikk, og kontroller er upåklagelige men hadde definitivt dratt nytte av et HD-malingsstrøk (som om det var enkelt.)

Sannsynlighet: Lav  –  Virgin lager ikke lenger spill, og Lion King vil neppe bli hentet frem igjen i spilløyemed av Disney.

4. Quack Shot Starring Donald Duck (Sega/Disney)

Who never, never starts an argument? Who never shows a bit of temperment?

Et av få spill, kanskje det eneste, som bruker sinnataggen Donald Duck sitt temperament som spillmekanikk: spis mange nok chilier og Donald går helt fra skaftet. Quack Shot er et klassisk plattformspill der du på Mega-Man eller DuckTales-vis kan velge hvor i verden du skal dra. Donald er kledd i et slags Indiana Jones-aktig kostyme og er utstyrt med en pistol som skyter…plungers?

Sannsynlighet: Lav men ikke såååå lav – Sega og Disney har ikke jobbet sammen på lenge og dette spillet har aldri vært en del av Sega sine mange compilations, men man vet aldri.

3. Mickey Mouse in the Castle of Illusion (Sega/Disney)

Castle of illusion

Yo Mikke jeg er virkelig glad på dine vegne og jeg skal la deg fullføre men Bionic Commando hadde den beste svingemekanikken noensinne.

Castle of Illusion er kanskje Sega sitt beste Disney-spill og høyst verdt å gjenskape i HD. Det fikk en spirituell oppfølger i 2012 på 3DS, men den satt visst ikke verden i fyr og flamme dessverre. Minni Mus er kidnappet av heksa Mizrabel og bare Mikke Mus kan redde henne. Når dette spillet kom ut hadde det utrolig lekker 16-bits grafikk som overgikk absolutt alt som var mulig på både NES og Sega Master System. Å se dette spillet i 2013-drakt hadde vært rimelig heftig!

Sannsynlighet: Middels- Med tanke på at Epic Mickey-spillene, samt Power of Illusion på 3DS faktisk kom ut har Disney vist at Mikke ikke er helt glemt.

2. Darkwing Duck (Capcom/Disney)

Darwing Duck

“La oss bli farlige” hørtes aldri like kult ut

Liker du Capcom? Liker du Mega Man? Liker du Darkwing Duck? Hva sitter du her for?? “Let’s get dangerous.”

Sannsynlighet: Middels – Sannsynligvis ikke øverst på listen til Capcom når det gjelder remakes sammen med Disney, men slettes ikke usannsynlig.

1. Chip & Dale: Rescue Rangers (Capcom/Disney)

Rescue Rangers

Et eple om dagen holder HOLY SHIT HVA ER DET FOR NOE

Spør folk om Capcom sine Disney-spill og de fleste vil svare “hæ?”. Og så treffer du kanskje noen som sier “Duck Tales er awesome!” Men SÅ, etter det, finner du garantert noen som husker hvor moro det er å spille Chip & Dale Rescue Rangers i coop.  Chip & Dale er ett av 8-bit æraens aller beste samarbeidsspill, OG et av de beste plattformspillene i ett!

Sannsynlighet: Høy – Så fremt DuckTales: Remastered gjør det bra i sommer bør du ikke bli overrasket hvis dette spillet er nummer 2 på listen.

 

Det var ukens Topp 5 folkens! Hør på Rad Crew for å høre oss diskutere lista, sent onsdag kveld eller tidlig torsdag morgen. Men kom an, både du og jeg vet at du ikke har noe bedre å gjøre en onsdagsnatt.

Om forfatter

Avatar

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.