Hvor mange filmer har du vel ikke sett som har forutsett framtiden for deg? Du satt der i snekkerbuksen din i 1985 og nøt den hjerneløse underholdningen fra movieboxen som du hadde leid fra den lokale videosjappa.

Spock i aksjon med sin Tricorder

Spock i aksjon med sin Tricorder

Tenk at om bare 20 år så kunne det bli en realitet med flygende biler! Folk hadde for lengst bosatt seg på Mars, og det var ikke rart i det hele tatt for der hadde damene tre pupper! Ok da.. man kan vel ikke akkurat si at Hollywood regissører kan måle seg mot Nostradamus eller Maya kalenderen! Men la oss nå ta en titt på framtidsvisjonene fra disse kunstfilmene som faktisk stemte… sånn halvveis.

 

 

5. Bladerunner – 1982

 

Bladerunner ser for seg et samfunn i år 2019 de roboter og flygebiler er allemannseie. Vi er ikke helt der enda, men robotteknologi kommer til å utvikles i et økende tempo de neste årene. Bladerunner ser også for seg at privatiserte selskaper tar seg av utforskning og reiser til verdensrommet. Hvis man ser på hvordan NASA nedskalerer sine operasjoner så kan absolutt det bli en realitet hvis USA får et løft i økonomien sin. I Bladerunner er det Engelske språk utfordret, og dette ser man i f.eks. Los Angeles hvor andre språk som spansk blir mer og mer utbredt. Men glem flygebilen!

4. Robocop – 1987

 

Nei vi har ikke outsourcet onkel Blå til Schibsted konsernet! Vi bruker heller ikke døde politimenn til å lage cyborger for å bekjempe kriminalitet! Men det vi ser mye forskning på er sammensmelting av teknologi og kropp. Ikke feiltolk nå da, vær så snill! Allerede finnes det databrikker som kan hjelpe blinde mennesker til å se fargenyanser.

3. Star Trek: The Motion Picture – 1979

 

Smartphones og tablets! Er vi ikke drittlei av å høre de to ordene i vår tidsalder? Ja, smarttelefon er framtiden dere. BLABLABLA! Kunne ikke folk heller sett litt Star Trek? Der hadde de Tricorder! En datamaskin og kommunikasjonsenhet i perfekt symbiose!

2. Total Recall – 1990

 

Videotelefon er kule greier. I Total Recall universet har de til og med videokonferanse. Et kommunikasjonsverktøy som jeg bruker på arbeid hver eneste dag. Førerløs drosje har de også. Dette finnes i virkeligheten, men er ikke brakt ut til det store marked helt enda. Vi har derimot biler med noe av den teknologien. De fleste nye biler kan i dag tilby blant annet parkeringsassistent, filskiftvarsling og skiltlesning.

1. Back to the Future Part 2 – 1989

 

Gleder meg til 2015 for da åpner de nemlig Cafè 80’s! En plass der vi kan spille “Wild Gunman” hvis vi får det til å virke! Litt barnslig spill da, siden man må bruke hendene. I Back to the Future Part 2 finnes det mange nøyaktige spådommer, som kan ligne på noen av de som er tidligere nevnt i denne artikkelen. Men ingenting slår Cafè 80’s der man kunne mimre tilbake til hvordan det var i Hill Valley i 1980. Sukk!

 

Om forfatter

Avatar

Les om meg og de andre Radcrew personlighetene her: https://www.radcrew.net/rad-crew

Relaterte artikler