Topp 5 Point ‘n click adventures du kanskje aldri har spilt!

Ok, så her er dealen. Fra nå av prøver vi å putte opp Topp 5en noen dager før podcasten, for så å kommentere på den og utdype den videre på showet. Denne gangen skal vi snakke litt om favorittsjangeren min fra 90-tallet, nemlig point ‘n click adventure sjangeren!

av Jostein Hakestad

Telltale Games holder sjangeren i live med sine Monkey Island, Back to the Future og Sam & Max-spill, men etter min mening har dette aldri nådd høydene fra 10-20 år tilbake.  Men nå er tiden kommet for å rette søkelyset mot spill du kanskje aldri har hørt om engang.

5. The Dig (Lucasarts, 1995)

Astronaut Boston Low og hans medastronauter havner ved et uhell på en øde planet i en annen galakse mens de prøver å redde jorden fra en asteroide. På denne planeten oppdager de hemmeligheten om det fryktelige som skjedde med vesnene som bodde der tusener av år tilbake.

4. Toonstruck (Virgin, 1996)

Tegneserietegneren Drew Blanc (spilt av Christopher Lloyd) havner i sin egen tegneserieverden og må redde den fra en kraft som gradvis sprer seg og gjør «snille» tegnesefigurer onde.

3. Discworld (Perfect 10, 1995)

En drage plager Terry Pratchett’s «Discworld»-verden og den ikompetente trollmannen Rincewind (tenk Harry Potter som 40-åring uten talent eller håp for fremtiden) må ordne opp. Hvis bare han ikke var en så utrolig stor loser med stor L!

2. Trilby-serien (Yahtzee, 2000-åra)

En spillserie laget på egenhånd av Yathzee, mannen bak Zero Punctuation-videoene, som omhandler en innbruddstyv som havner midt oppi en forbannelse av Lovecraftske proporsjoner.

1. Loom (Lucasarts, 1990)

En rift i tid og rom har åpnet seg og bare Bobby Threadbare kan redde verden. Det eneste verktøyet han har er vevestaven sin som kan spille ulike melodier. Et totalt unikt eventyrspill.