Emulering: Hvor viktig er «hardware accuracy»?

Veldig viktig, skal vi tro skaperen av bsnes.

På slutten av 90-tallet begynte emuleringav gamle konsoller å ta av for fullt. Første gang jeg så en NES-emulator «in action» var på et LAN i 1998 og etter det har det komme emulatorer til omtrent alle konsoller som noensinne har vært på markedet. Men Nintendo sine konsoller har vært særdeles populære i emulerings-verdenen til enhver tid, ogg det var det som utfordret skaperen av «bsnes», verdens eneste emulator av NES, Game Boy og SNES som er tilnærmet 100% hardware accurate.

Hva betyr «hardware accurate»??

En emulator er software, dvs programvarekode som er designet for å etterligne et stykke hardware. En Super Nintendo-emulator gjør sitt beste for å etterligne oppførselen til en faktisk SNES-konsoll. Men ofte tar disse emulatorene snarveier for å oppnå resultatet. Og ofte er det «bra nok». Men brukeren «byuu» sin emulator bsnes tar det et steg lenger og satser på 100% nøyaktig emulering av alle Nintendo sine 8 og 16-bits konsoller.

Sim City!

Det krever en kraftig, dual core PC eller Mac, men kan være verdt det hvis du er ute etter en opplevelse som er mest mulig tro til den originale maskinvaren. En emulator som tar «snarveier» vil ofte ha variasjoner i grafikk, framerate, farger, filtere, lyd osv for å kunne oppnå en tilnærmet nøyaktig opplevelse. Men bsnes er 100% kompatibel og gir deg 100% nøyaktig emulering av alle Nintendo-konsoller.

 

Rad Crew støtter emulering fordi det er den beste måten å ta vare på gamle konsoll-spill når den opprinnelige maskinvaren begynner å feile. Og bsnes er en av de aller beste, som forhåpentligvis baner veien for at noen kan spille Super Mario World eller Tetris om en 100 års tid.

 

Sjekk ut bsnes nå!