Et Norsk indieutvikler selskap ved navn 4bit Games svinser og svanser sterkt i den riktige retningen for tiden. (La du merke til Julereferansen? ….Okay da.) og har allerede vunnet en utvikler pris på TG2014, samt at de har et par ganger blitt omtalt på Level Up pågrunnav deres fantastiske spacepartyshooterblaster spill; Orbit. Det er vanskelig å si hva som er så utrolig fantastisk med dette spillet, men det er et par ting som er lettere å peke ut enn andre. Hvis man skal se på overflaten, er det lett å peke ut at dette spillet er uhorvelig (hvis det fortsatt er et ord i bruk blandt dagens ungdom) moro. Spillet er også helt utrolig utfordrende, men så utrolig givende.

Hvis man skal gå i dybden av dette spillet, er det mye man kan finne. I bunn og grunn er Orbit et spill med en utrolig solid idé og et fantastisk konsept. 4 skip flyr rundt i et lite solsystem, og skal prøve å skyte på hverandre. Enkelt, sier du. Ikke fullt så enkelt, sier jeg, og mange andre. Det første som slår deg når du starter en match i dette spillet, er at tyngdekraften spiller en massiv del i gameplayet. Hvis du tror at du kan komme inn i dette spillet med ferdigheter fra andre spill og være best, så tar du mest feil. Alle blir likestilt når det kommer til dette spillet. Hver eneste match blir noe helt unikt, og hver spiller blir satt tilbake mer eller mindre hver runde. Du må lære deg å kjenne spillet ordentlig, for å kunne mestre det, og det er her selve gleden i å spille spillet ligger. Du må bruke endeløse timer sammen med vennene dine for å forstå hvordan kontrollene virker ordentlig, ellers vil du slite.

Gleden av dette spillet er fantastisk, og jeg anbefaler deg å sjekke det ut og stemme på Steam Greenlight (http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=237075612) etter hva du syns.

Og hey, gjerne sjekk ut min video av spillet, med ordentlig footage av gameplayet også! Bare klikk på youtubevideoen over her!

Om forfatter

Avatar