Nintendo fyller 125 år. Vi spurte dere hva deres beste Nintendo-minner var. Dere svarte! Dere svarte så mye og så grundig at vi umulig kunne få plass inne i selve Rad Crew-podkasten. Så her er noen av de beste svarene!

Sindre

Det var en kald ettermiddag i januar 1999. Jeg var 6 1/2 år gammel og hadde akuratt trakket inn i Star Wars blinkeskoene mine for første gang. En haug kompiser hadde samla seg i et gutterom i andre enden av det rolige borettslaget vårt. De hadde ringt hustelefonen vår og spurt om jeg ville komme på besøk.

Halvveis dit, i krystallsnø og skumring sa noen hei. Det var ei hyggelig nabodame – ute med søpla. Hun hadde litt eldre sønner enn det jeg var. Kule skatekidz med Pogs og Pyton-blad.

“Du må bare komme inn en tur, Marius har fått et nytt spæl. Joda, bare gå ned, det! Ja, ja!”
Jeg lista meg ned trappa for å si hei. Men jeg var nervøs. Døra var så vidt på gløtt. En flakkende lysstripe strakk seg gjennom gangen. Jeg hørte så vidt litt krisp knitring og harpemusikk. Fottrinn. Et par hule dunkelyder. Jeg banket på døra. Den åpnet seg og jeg fikk se noe jeg aldri har glemt siden.

Jeg løp opp igjen, hoppet inn i Star Wars skoene og løp videre i den knasende snøen. Det var mørkt nå. Vel fremme hos kameratene mine, i en trekvit overkøye med klistremerker på, kunne jeg fortelle: “Døm va i skogtæmpelet. Hen hadde pil og bågå! E ha sett Zelda!” 

Hallgeir

Zelda Ocarina of Time – Lånte en Nintendo 64 av en kompis 1999ish, hørte at det spillet skulle være bra, og det var det til di grader! Jeg satt og satt uten noen form for ‘google-hjelp’ elle annet juks, prøvte og fail’a gang på gang..MEN så klarte jeg det endelig og det var nesten en religiøs opplevelse! Jeg var så rørt at jeg fant fram fotoapparatet og tok bilde av ‘end title’ skjermen som glødet på tv’en..! Så satt jeg der med klump i halsen og tårer i øynene..oh the feels! Kjenner på den følelsen den dag i dag, man det var pixel-lykke det!

Stephen

Her er faktisk valget ganske lett. Super Mario World. Finnes ikke et spill jeg har brukt flere timer på. Kan sikkert alle levelene i blinde, likevel er det akkurat det spillet jeg alltid faller tilbake på dersom man enkelt og greit vil spille et badass spill. Fargene, animasjonene, leveldesign, kontrollene og selvfølgelig tidenes medhjelper, Yoshi.

Christian

Man kommer skjelden unna sitt første spill. For min del var det Game & Watch Donkey Kong. Julegave fra foreldrene mine og jeg tror ikke de hadde forventet en så stille jul…

Desverre hadde jeg det med på førskolen (ja, jeg er så gammel at vi hadde det), og der var det en av mine klassekamerater som (i følge meg) sparket spillet uti en søledam.

Mitt første store tap… Har aldri helt kommet over dette. Kanskje jeg må på EBay og kjøpe det på ny…

Anyway, mitt beste Nintendo-minne, og dermed beste Nintendo-spill noensinne.

Christian Langeland's photo.

 Hege

A link to the past. Det er ingenting negativt å si om dette spillet, og det er fremdeles kjempebra 20 år etter at det kom ut.

 

Lars Rikard

Hvordan i all verden kan jeg velge bare et spill? Jeg kunne lett sagt OoT, SM64, MK64, Wind Waker, Super Mario World, F-Zero X/GX…you name it!

Men, jeg tror nok jeg blir nødt til å si Super Smash Bros. Melee. For min egen del er dette spillet borderline perfeksjon. Ikke bare overgår det de andre Smash-spillene så til de grader, men det er også kanskje den beste fighteren noensinne (!). Det er en grunn til at så mange som 20(+), tilsynelatende voksne menn, drar fram flere håndfuller CRT-TVer hver uke og møtes for å spille, bare her jeg bor.

Da jeg kjøpte spillet sammen med NGC i 2003/2004, så spilte jeg det i hjel med kompiser. Jeg kunne ikke engang ane at jeg over 10 år senere fortsatt skulle spille det samme spillet, mer enn jeg gjorde da det kom ut.

Erlend

Super Mario Bros 3, første spillet jeg spillte da jeg fikk låne Nintendoen til Onkelen min. er fortsatt ikke noe spill jeg har spillt siden som slår det.

Kjetil

Super Mario World 2: Yoshi’s Island. Jeg kan fortsatt huske første gang jeg så reklamen for spillet på TV. Det så helt magisk ut. Det hadde sinsykt mye kult. Art style, musikk, kontrollene, FX chip, skrikende unge og sist men ikke minst: for en siste boss!!

Magnus

Super Mario Galaxy 2. Jeg er en av de som mener at spill blir bedre og bedre, og dette spillet er ren perfeksjon. Utvilsomt det beste plattformspillet gjennom tidene. Det første spillet var mer nyskapende, men toern er et bedre spill.

Kjell

Super Mario World til SNES. Tilbrakt ufattelig mange timer i det spillet, og selv i dag underholder det veldig mye. Dette på tross av hvor mange ganger jeg har gjennomført spillet. Ingen annen spill har på noen måte engang vært i nærheten av det spillet. Verken i kvalitet eller underholdningsverdi. Det spillet blir aldri gor gammelt.

Tommy

Easy, Killer Instinct, SNES.

Juliah

Det er nok Kirby’s Epic Yarn! Beste feelgood spillet noen gang, der alt bare er hyggelig; men noen ganger fryktelig vanskelig.

Det får meg til å glede meg sykt til Yoshi’s Wooly World!

Frithjof

Åh, så vanskelig! Så mange gode spill. Tror det må bli Super Mario World. Har sjelden hatt så mye moro med et spill. Selv om jeg aldri kom lenger enn til tredje verden noensinne. Som oftest game over på siste slottet i andre verden. Jeg er så dårlig.

Om forfatter

Avatar

Jostein Hakestad startet podcastnettverket Rad Crew i 2011. Han skriver også for PressFire.no.