Fredrikstad Sci-Fi Festival 2015

4. Mai er for de fleste science fiction fans markert som Star Wars dagen. En dag satt av til å sette pris på, elske, snakke om og se på (etter min mening) en av de aller beste og ypperste science fiction verkene noensinne. Mange velger å feire denne dagen på forskjellige måter, enten det er ved å holde et marathon med venner, samle sammen hele byer eller andre måter. Men noen velger å ta det ett steg videre, noe Mette Andreassen fra Fredrikstad valgte å gjøre. Nemlig ved å basere en hel festival rundt datoen, for å sette pris på alt som er sci-fi.

På 4 dager og 3 netter har det blitt vist Sci-fi, Fantasy og action filmer på Fredrikstad kino. Denne festivalen valgte å gå fullt ut og ikke spare på kruttet. Over denne tiden, ble det vist forskjellige filmer som E.T, Moon, Planet of the Apes (1968), Prometheus, De nyere Star Trek filmene, Terminator, alle Back To The Future filmene, og enda mer. Altså en gyllen mulighet for mange av oss som er altfor unge til å ha sett disse filmene på kino til å faktisk oppfylle det ønsket (personlig så jeg Planet Of The Apes, og ble blåst vekk av kinoopplevelsen kontra DVD). Ved å kun betale for et dagspass eller festivalpass kunne du altså komme og gå som du ville til diverse visninger av filmer, og forskjellige happenings som Cosplay konkurranser og paneler, og Astro show ved Sannes og Røed Ødegaard.

Relativt omfattende

Festivalen handlet selvfølgelig ikke kun om filmer, men om det meste som kunne omfatte sjangeren. Foajéen ble satt opp som et messeområde for å kjøpe og kikke på diverse merch fra forskjellige franchiser, og utstillinger av hjemmelagde Star Wars props, takket være cosplaygruppen Nordic Garrison som lager nøyaktige kostymer og props fra serien, og tar bilder med fans for å donere til forskjellige veldedighetsformål. Om man heller ville trekke seg tilbake i 2 sekunder og spille litt spill var det også full mulighet for dette, da det ble satt opp et retrogaming område med gamle konsoller og CRT TV-er. Avlikevel, var det ikke her jeg fant megselv gang på gang, fordi det var nemlig i sal 4. I samarbeid med GameStop i Fredrikstad, fikk de til en hel kinosal dedikert til gaming. Og tro meg når jeg forteller deg at 8-player Super Smash kommer aldri til å bli det samme igjen. Armert med en gigantisk skjerm og et villt lydanlegg, kunne besøkende oppleve spill som Super Smash, Mario Kart, Alien Isolation, Just Dance, Nintendoland, Dead Space, det nå avdøde P.T. (R.I.P) og enda flere spill på en kinoskjerm. Om du ikke er noe fan av videospill, hadde  Hyperion satt opp et eget område dedikert til brettspill, som var flittig besøkt av en del deltagere.

 

Årets event, så langt.

Etter å ha sittet en uke i forveien og satt opp en schedule på alle tingene jeg skulle rekke, kom jeg frem til at jeg ikke kom til å rekke alt i løpet av festivalen. Men avlikevel, sitter jeg igjen med en god følelse at jeg ikke gikk glipp av noe som helst. Jeg personlig kom dit med en gruppe med venner med felles interesser, og kjedet meg ikke et sekund i løpet av festivalen. Vi tok oss selv i å konstant gå inn og ut av kinosaler for å se og oppleve forskjellige ting.

Det er vanskelig å beskrive en festival som dette ordentlig. Noen events er bare laget for at du skal konstant kose deg, noe Fredrikstad Sci-fi festival definitivt har hatt i tankene. Det vil alltid være noe å gjøre, og de små pausene du får mellom forskjellige poster passer perfekt til å gå ut av kinoen og spise på ett av stedene i nærheten, for å så komme tilbake til noe du vet kommer til å bli bra.

Alt i alt har jeg hatt en fantastisk helg på Fredrikstad kino, og etter å ha hørt rykter, håper jeg inderlig at dette blir en årlig ting!

Video fra eventet på toppen av posten!