Anmeldelse: Resogun

Resogun er ett av to spill (det andre er Contrast) som følger med gratis med din nye PS4-konsoll hvis du er Playstation Plus-abbonnent – noe du sannsynligvis er eller, eller burde være, hvis du allerede eier PS3 eller Vita. Det er god verdi for pengene og forhåpentligvis vil Sony fortsette i samme stil på Playstation 4.

Først ut som i «Instant Game Collection» som Sony kaller gratisprogrammet sitt, er altså Resogun og Contrast.  Resogun er et spill i samme ny-retro-stil som Geometry Wars, Super Stardust HD og Pac-Man Championship Edition DX.  Det er en slags oppdatering av arkadeklassikeren Defender der du i ditt romskip flyr frem og tilbake og skal plukke opp og redde mennesker fra en armada av aliens.

Sony gjør seg fortjent til epilepsi-advarselen du ser hver gang du booter opp PS4

 

Twisten i Resogun er at selv om du beveger deg langs x og y aksen, foregår all navigeringen inni et sylinderformet nivådesign, slik at du kan se nesten hele nivået til enhver tid. Nivået har på en måte blitt rullet inn i seg selv på en finurlig måte. I tillegg brukes maskinkraften i PS4 til å servere deg en imponerende buffet av partikkeleffekter, voksel-eksplosjoner og regnbuefyrverkeri. Det er nesten i meste laget av og til og kan gjøre det vanskelig å se hva som egentlig skjer. Å treffe fiendene og se dem eksplodere er dog veldig tilfredsstillende.

Resogun er et helt ålreit arkadespill i moderne klær men det fungerer ikke som trekkplaster for en ny konsoll til flere tusen kroner. Er du Plus-medlem har du derimot ingen grunn til å ikke prøve det i et par timer.