Topp 5 mest kreative bruk av tidsreiser i spill!

Tidsreiser er fascinerende og slett ikke umulige, i motsetning til det mange hevder. Faktisk åpner til og med Einsteins teorier for reiser både frem og tilbake i tid! Flere spill har også utforsket tematikken rundt det å reise i tid, og noen gjør det bedre enn andre. Faktisk så mye bedre at de hører hjemme på en Topp 5 over tidsreisende spill! Kriteriet for å komme med på listen er hovedsaklig at spillet benytter tidsreiser på en kreativ eller morsom måte.

5. Space Quest IV: The Time Rippers (1991, PC)

Å Roger Wilco, hva har du rotet deg opp i denne gangen?

Space Quest IV gjør som tidligere spill i serien og gjør narr av både seg selv og andre sci-fi-serier som f.eks Star Trek og Star Wars. Den klønete vakmesteren Roger Wilco blir jaget av mystiske «Time Rippers» og havner bl.a. i fremtidige Space Quest spill som ikke har blitt laget ennå, bl.a. Space Quest X: Latex Babes of Estros og Space Quest XII: Vohaul’s Revenge 2. For ikke å snakke om et besøk tilbake til Space Quest 1!

4. Braid (2008, Xbox/PSN)

Braid er også fullt av dødelige kaniner. Jepp.

Braid ser på overflaten ut som et plattformspill av type Super Mario Bros men alle dine plattform-skills blir ubrukelige idet du innser at spillet dreier seg om å skru tilbake tiden for å løse puzzles. Puzzles som bare blir vanskeligere og vanskeligere jo lengre du kommer. Og slutten er en vanvittig bra twist!

3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998, N64)

Unge Link, møt voksen - Link

Vi har vel sagt nok om Ocarina of Time nå, har vi ikke? Hør på Episode 36 når den kommer :)

2. Day of the Tentacle (1993, PC)

Fremtiden er et skremmende sted.

Metal-hodet Hoagie og vimsete Laverne havner henholdsvis 200 år tilbake og 200 år frem i tid, mens den nerdete Bernard er i nåtiden. Sammen må de stoppe den onde «Purple Tentacle» fra å ta over verden. DoTT tilbyr en artig vri på point-n-click sjangeren der du kan sende objekter frem og tilbake i tid og løse gåtene på den måten. Et godt eksempel er et hamster du putter i fryseren i nåtiden, og tiner opp 200 år senere.

1. Chrono Trigger (1995, SNES)

Guess what, fortiden er OGSÅ et skremmende sted

Chrono Trigger er et fantastisk spill på mange måter, og nå har det gått lang nok tid (hehe) til at det sannsynligvis fortjener å bli kalt en klassiker. Helten Crono og vennene blir kastet ut i et virkelig episk eventyr der de må forhindre verden fra å gå under i en katastrofe de fikk se i en fryktelig visjon av fremtiden. Monstere Lavos kommer opp av bakken i 1999 og legger verden i ruiner. Våre venner er de eneste som vet dette og også de eneste med evnen til å reise i tid. Chrono Trigger er en historie som foregår over flere millennia og til å være et 16-bits spill får du virkelig følelsen av at du har en stor åpen verden til disposisjon. Først reiser du til de ulike tidsperiodene gjennom portaler i landskapet men etter hvert får du også adgang til Epoch, et skip som kan reise til alle tidsperiodene når du ønsker det.